12:45 Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Για κινδύνους στην παγκόσμια ανάπτυξη το 2022 προειδοποιεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Για κινδύνους στην παγκόσμια ανάπτυξη το 2022 προειδοποιεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Οι υψηλές τιμές των εμπορευμάτων, η εμφάνιση της μετάλλαξης όμικρον του κορονοϊού και το ενδεχόμενο μιας ταχύτερης από το αναμενόμενο σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής θα μπορούσαν να επιβαρύνουν την παγκόσμια ανάπτυξη το 2022, προειδοποιεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στο τελευταίο Οικονομικό Δελτίο που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα.

“Οι επίμονες διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες, η άνοδος των τιμών των εμπορευμάτων και η εμφάνιση της μετάλλαξης όμικρον του κορονοϊού συνεχίζουν να επιβαρύνουν τις βραχυπρόθεσμες αναπτυξιακές προοπτικές”, αναφέρει η ΕΚΤ.

“Μία νωρίτερη και ταχύτερη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής στις μεγάλες ανεπτυγμένες οικονομίες ενδεχομένως να έχει αρνητικές επιπτώσεις στις χρηματοοικονομικές συνθήκες στις αναδυόμενες αγορές και αυτό μπορεί να αποτελέσει έναν καθοδικό κίνδυνο στην ανάπτυξη”, προσθέτει.

Η ΕΚΤ σημειώνει ότι η μετάλλαξη όμικρον αναμένεται να οδηγήσει σε ενίσχυση της μεταβλητότητας, ωστόσο επισημαίνει ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για να αξιολογηθεί πλήρως ο μακροπρόθεσμος αντίκτυπος στην οικονομία.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Ανησυχία για τον πληθωρισμό

Πληθωρισμός: Θα αλλάξει ρότα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ;

Διαβάστε ακόμη

            

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας