22:41 Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:

Για πιθανό τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού προειδοποιεί ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ

Για πιθανό τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού προειδοποιεί  ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ

Για πιθανό τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού σήμερα Τρίτη 2 Φεβρουαρίου, προειδοποίησε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Είναι πολύ πιθανό και σήμερα να έχουμε τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων, και ακριβώς γι’ αυτό σε συνδυασμό που βλέπουμε τον αυξημένο αριθμό με μεταλλάξεις θα πρέπει να είμαστε όλοι σε εγρήγορση και να τηρούμε τα μέτρα», σημείωσε ο κ. Αρκουμανέας .

Νωρίτερα, ο γιατρός ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, υποστήριξε  ότι πρέπει να γίνει σκληρό lockdown για να μην ολισθήσει η κατάσταση καθώς η  Αττική, η οποία σε ημερήσια βάση έχει τα μισά κρούσματα της επικράτειας,  μπορεί ανά πάσα στιγμή να «σκάσει» με ανυπολόγιστες συνέπειες. «Το τρίτο κύμα ξεκίνησε και είναι επικίνδυνο για την Αττική. Χρειάζεται σκληρή καραντίνα. Το ακορντεόν δεν αποδίδει, φέρνει κούραση και σύγχυση» τόνισε ο κ. Παυλάκης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, μιλώντας επίσης στον ΣΚΑΙ, απέκλεισε προς το παρόν το ενδεχόμενο ενός νέου σκληρού lockdown, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται «εβδομάδα – εβδομάδα».

«Στην παρούσα φάση δεν υπάρχει ένδειξη για νέο σκληρό lockdown», ανέφερε χαρακτηριστικά, ωστόσο διευκρίνισε ότι η εξέλιξη της πανδημίας «είναι καθαρά δυναμικό φαινόμενο, τα δεδομένα μπορεί να αλλάζουν σημαντικά καθημερινά, εξετάζονται σαφώς μέρα – μέρα, και οι αποφάσεις λαμβάνονται εβδομάδα – εβδομάδα».

«Σήμερα που μιλάμε δε θα οδηγηθούμε σε σκληρό lockdown, αλλά δεν ξέρουμε τι θα συμβεί στη συνέχεια» υπογράμμισε ο Χρήστος Ταραντίλης.

Διαβάστε επίσης 

Αθηνά Λινού: Αυτός είναι ο τρόπος να αποφύγουμε το ολικό lockdown

Εφόσον ο Sars- Cov-2 σπάνια μεταδίδεται από τις επιφάνειες, γιατί ακόμα επιμένουμε στην απολύμανσή τους;

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας