22:15 Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022
eReportaz

Live:

Γιάννης Οικονόμου: H Κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στην διαλεύκανση της υπόθεσης

Γιάννης Οικονόμου: H Κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στην διαλεύκανση της υπόθεσης

Απάντηση στην αιχμηρή γραπτή δήλωση Ανδρουλάκη έδωσε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, υποστηρίζοντας πως η Κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στην διαλεύκανση της υπόθεσης και την αντιμετωπίζει με την πρέπουσα σοβαρότητα.

Κάνει λόγο δε για αθλιότητες και τις συκοφαντίες σε βάρος του Πρωθυπουργού, οι οποίες θα καταρρεύσουν όταν ολοκληρωθεί θεσμικά η διερεύνηση και αποτίμηση των πραγματικών συμβάντων.

Η δήλωση Οικονόμου

Το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί, μετά το λανθασμένο χειρισμό της ΕΥΠ σχετικά με τη νόμιμη επισύνδεση της τηλεφωνικής γραμμής του κ. Ανδρουλάκη, είναι σημαντικό και ως εκ τούτου απαιτείται μέγιστη σοβαρότητα και υπευθυνότητα στο χειρισμό του. Η Κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή που υπέπεσε στην αντίληψή της το ζήτημα, προχώρησε στην άμεση λήψη δραστικών πολιτικών πρωτοβουλιών, που περιελάμβαναν και παραιτήσεις. Ταυτόχρονα, χειρίζεται το ζήτημα με απόλυτο θεσμικό σεβασμό, στο πλαίσιο του νόμου, ώστε να διαλευκανθεί πλήρως κάθε πτυχή του, διασφαλίζοντας παράλληλα το δημόσιο συμφέρον. Το μείζον τώρα είναι να ολοκληρωθεί η πλήρης διερεύνησή του: να διευκρινιστεί το τι, το πώς και το γιατί. Η Κυβέρνηση είναι προσηλωμένη σε αυτό. Γιατί εμείς δεν θέλουμε να υπάρχει καμία σκιά στην υπόθεση. Με τις αθλιότητες και τις συκοφαντίες σε βάρος του Πρωθυπουργού, με τα ψέματα όσων επιχειρούν, με αφορμή τη σοβαρή αυτή υπόθεση, να προκαλέσουν αισχρούς συνειρμούς, θα ασχοληθούμε όταν ολοκληρωθεί θεσμικά η διερεύνηση και αποτίμηση των πραγματικών συμβάντων.

Διαβάστε επίσης

Γιάνης Βαρουφάκης: Από το 2019 έχουμε καταγγείλει τον εξορμπανισμό της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Κόλαφος ο Ανδρουλάκης για τις παρακολουθήσεις- Καρφιά για Ακροδεξιά σταγονίδια

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας