7:05 Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023
eReportaz

Live:

Γιατί έπεσε το Mirage του Μπαλταδώρου. Τι δείχνουν τα στοιχεία των ερευνών

Γιατί έπεσε το Mirage του Μπαλταδώρου. Τι δείχνουν τα στοιχεία των ερευνών

Στα χέρια Γάλλων εμπειρογνωμόνων βρίσκεται ο καταγραφές του μοιραίου Mirage που κατέπεσε ανοικτά της Σκύρου με αποτέλεσμα να βρει τον θάνατο ο σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος. Οπως φαίνεται η πτώση προκλήθηκε από λάθος του χειριστή.

Σύμφωνα με το millitaire.gr οι Γάλλοι που διάβασαν τον καταγραφέα πτήσεων του Mirage 2000-5, επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις που έκαναν επιτελείς της Πολεμικής Αεροπορίας για τα αίτια της πτώσης του 9 μίλια από το αεροδρόμιο της Σκύρου, που είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου. Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η πτώση προκλήθηκε από παραίσθηση του χειριστή. Μάλιστα έως τώρα έχουν αποκλείσει οποιοδήποτε ενδεχόμενο τεχνικής βλάβης στο μαχητικό.

Οι μέχρι στιγμής έρευνες, οι οποίες είναι κοντά στην ολοκλήρωσή τους έχουν αποκλείσει κι ένα ακόμη ενδεχόμενο που κάποιοι στην Πολεμική Αεροπορία είχαν αφήσει ανοιχτό. Αυτό της υποξίας που μπορεί να είχε προκληθεί ίσως από κάποια τεχνική δυσλειτουργία σε συνδυασμό με το μεγάλο ύψος στο οποίο είχαν πετάξει για πολύ ώρα τα δύο Mirage 2000-5 την ημέρα της πτώσης.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

                 

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας