21:37 Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Γιώργος Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει την απλή αναλογική. Οι δηλώσεις που προκάλεσαν

Γιώργος Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει την απλή αναλογική. Οι δηλώσεις που προκάλεσαν

Σε δηλώσεις που επιβεβαιώνουν το έλλειμμα στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ προχωρούν στελέχη του όπως αυτές του Γιώργου Τσίπρα για την απλή αναλογική.

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να έχει πει μετά την εκλογική συντριβή της 21ης Μαΐου ότι “αποτέλεσε μια συντριπτική ήττα της απλής αναλογικής“, αλλά ο εξάδελφος Γιώργος Τσίπρας έχει άλλη άποψη.

Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας κόντρα σε όσα έχει πει ο αρχηγός Αλέξης Τσίπρας, όσα ανακοίνωσε στην ΕΡΤ ότι στα σχέδια της Κουμουνδούρου είναι η επαναφορά της.

«Θα την επαναφέρουμε . Το πότε θα την επαναφέρουμε δεν θα σας το πω» είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Τσίπρας σε συζήτηση το βράδυ της Πέμπτης.

Εξηγώντας το γιατί επιμένει στην απλή αναλογική, ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «είναι το πιο δημοκρατικό σύστημα εκλογής και λόγω ισοτιμίας της ψήφου και σπρώχνει τα κόμματα σε μια κουλτούρα συνεργασίας».
Κατά τον ίδιο «είναι καλύτερο να υπάρχουν περισσότερα από δύο κόμματα σε μια κυβέρνηση γιατί αποτρέπει πολλά άσχημα πράγματα να γίνουν».

Ο Γιώργος Τσίπρας χαρακτήρισε, μάλιστα, ως «καθυστέρηση ορισμένων κομμάτων να μην ενισχύσουν την προοπτική αυτή» συμπληρώνοντας ότι «την “έκαψαν” τα κόμματα της Αριστεράς με πρώτο το ΚΚΕ».

«Δυστυχώς η ΝΔ υπερασπίζεται μετά μανίας μια τέτοια καθυστέρηση. Εμείς φέραμε την απλή αναλογική γιατί ήταν πάγιος πόθος και αίτημα της δημοκρατικής παράταξης» κατέληξε ο Γιώργος Τσίπρας.

Πως σχολιάζει η ΝΔ 

Η δήλωση-«υπόσχεση» του Γιώργου Τσίπρα (εδώ) περί επαναφοράς της απλής αναλογικής, δεν έμεινε ασχολίαστη από τη Νέα Δημοκρατία, που μεταξύ άλλων σημειώνει ότι παρά το καθαρό και ηχηρό μήνυμα των πολιτών στην κάλπη, στον ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν ακόμη να αρνούνται την πραγματικότητα!

«Η δήλωση του Γιώργου Τσίπρα για επαναφορά της απλής αναλογικής δείχνει ότι στον ΣΥΡΙΖΑ αρνούνται ακόμη και τώρα να αποδεχθούν την πραγματικότητα. »Οι υπαίτιοι για το γεγονός ότι η χώρα δεν διαθέτει, ήδη, ισχυρή κυβέρνηση, επαναφέρουν στο τραπέζι το εκλογικό σύστημα που απορρίφθηκε με τον πιο εμφατικό τρόπο από τους πολίτες στις 21 Μαΐου», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της Πειραιώς.

«Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη ούτε μαθητευόμενους μάγους, ούτε ιδεοληπτικές εμμονές. Η χώρα χρειάζεται καθαρές λύσεις, σταθερότητα και προοπτική, τις οποίες εγγυώνται μόνο η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης», καταλήγει η ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της ΝΔ για τις δηλώσεις του εξαδέλφου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη δημόσια τηλεόραση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γεωργιάδης: Η απλή αναλογική ήταν η καταστροφή του Τσίπρα

Νικήτας Κακλαμάνης: “Ακόμη και τα κόμματα τα οποία υποστηρίζουν την απλή αναλογική δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους ούτε για τα βασικά “

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας