19:54 Τρίτη 28 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Γηροκομείο Αγία Σκέπη Χανίων: Ψευδείς και με σκοπιμότητα οι καταγγελίες λέει η ιδιοκτήτρια(video)

Γηροκομείο Αγία Σκέπη Χανίων: Ψευδείς και με σκοπιμότητα οι καταγγελίες λέει η ιδιοκτήτρια(video)

Την ώρα που οι καταγγελίες για το γηροκομείο Αγία Σκέπη στα Χανιά πληθαίνουν και το υπουργείο Εργασίας έχει καταθέσει επείγον ερώτημα προς την Περιφέρεια Κρήτης για τους 73 θανάτους που έχουν καταγραφεί στη δομή, η ιδιοκτήτρια δηλώνει πως πρόκειται για ψεύδη.

Μιλώντας στην εκπομπή του STAR “Αλήθειες με τη Ζήνα” η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου κάνει λόγο για ανυπόστατες καταγγελίες: «Διατηρώ τον οίκο ευγηρίας επί 12 συναπτά έτη. Ολα όσα ακούγονται για εμάς είναι ανυπόστατα. Είναι ψευδείς οι καταγγελίες. Κάνουμε ό,τι πρέπει αναφορικά με τους φιλοξενούμενης της μονάδας. Εχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην αστυνομία και την ελληνική δικαιοσύνη, η αλήθεια θα φανεί». Στη συνέντευξη -ποταμό στον Σπύρο Χαριτάτο η ιδιοκτήτρια του Οίκου φροντίδας ηλικιωμένων τόνισε ότι οι καταγγέλλοντες απολυθέντες εργαζόμενοι είχαν κίνητρο για να κάνουν αυτές τις καταγγελίες. “Ο πρώτος καταγέλλων ο κ.Μαυρακάκης ,παραιτήθηκε από την επιχείρηση. Ουδέποτε τον απέλυσα. Ήλθε μάλιστα και με απείλησε ότι αν δεν του δώσω λεφτά θα προχωρούσε σε ψευδή καταγγελία για τη μονάδα. Ο ίδιος μου έστειλε μήνυμα επειδή δεν έκανε το τεστ covid ότι έχω απόλυτο δίκιο και γι αυτό αποχώρησε.”

Σε άλλο σημείο η ιδιοκτήτρια ανέφερε: “Μία πρώην εργαζόμενη απελύθη από τη μονάδα λόγω συμπεριφοράς επικίνδυνης για τη ζωή των ηλικιωμένων και διασυρμό της επιχείρησης στα social media. Η ίδια δέκα μέρες νωρίτερα μιλούσε με τα καλύτερα λόγια για τη Μονάδα σε μια ομάδα που είχαν στο Viber.”

Μιλώντας για τη δικηγόρο Μαρία Παπαδάκη η οποία ήταν η πρώτη που έκανε καταγγελίες για τον θάνατο του πατέρα της η ιδιοκτήτριαν ανέφερε ότι ότι ενημέρωσαν τον γιατρό όταν βγήκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων και αυτός ζήτησε να μεταφερθεί στο Γενικό νοσοκομείο Χανίων γιατί έχριζε περαιτέρω διερεύνησης η περίπτωση του. Οι συγγενείς του έρχονταν τις προηγούμενες ημέρες αλλά δεν τους άφηνα να μπουν μέσα λόγω πρωτοκόλλου Covid. Η δικηγόρος μιλώντας χθες σε δημοσιογράφους είπε ότι τρεις μέρες αφότου πήγε τον πατέρα της στη μονάδα φιλοξενίας ηλικιωμένων στα Χανιά, τον βρήκε σε κακή κατάσταση και απαίτησε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, παρά τις αντιρρήσεις που συνάντησε από τη διοίκηση της δομής, όπως η ίδια υποστηρίζει.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


“Νόμιζα ότι έψαχναν κάποιον στο προαύλιο”

“Στον επιτόπιο έλεγχο ,που ήλθε η Ασφάλεια εγώ συνεργάστηκα άψογα. Πάρθηκαν φωτογραφίες από όλους τους ηλικιωμένους. Τους ξεγύμνωσαν στην κυριολεξία για να δουν αν υπήρχε κακοποίηση και δεν είδαν τίποτα. Μία Εισαγγελέας , δύο ιατροδικαστές , μία εγκληματολόγος και πάνω από 20 αστυνομικοί της Ασφάλειας.”

“Ασυστόλως ψευδές ότι έχω συγγενή στη Μητρόπολη”

Η ιδιοκτήτρια διέψευσε κατηγορηματικά αυτά που γράφτηκαν ότι υπάρχει συγγένεια δική της με άτομα από τη Μητρόπολη και την εκκλησία γενικά. Τόνισε μάλιστα ότι θα προχωρήσει σε  μηνύσεις σε βάρος συγκεκριμένου καναλιού. Θεωρεί ,όπως είπε, ότι ο λόγος που έγιναν όλες οι καταγγελίες είναι οικονομικός.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας