17:22 Τρίτη 5 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Γλυφάδα: Το στρατηγείο της οικογένειας Καρνέση με τις πανίσχυρες εταιρείες στην ενέργεια και τον εφοπλισμό

Γλυφάδα: Το στρατηγείο της οικογένειας Καρνέση με τις πανίσχυρες εταιρείες στην ενέργεια και τον εφοπλισμό

Σε κτίριο λίγα μέτρα από την παραλιακή στην ήσυχη οδό Αρτεμισίου 2 βρίσκεται η έδρα των Elinoil και European navigation, είναι το κτίριο που σήμερα έγινε μακελειό και που στεγάζονται δύο πανίσχυρες εταιρείες.
Το κτίριο είναι αυτό που θα λέγαμε οικογενειακή επιχείρηση. Επιχειρήσεις που άκμαζαν για πάρα πολλά χρόνια και που έφεραν αμύθητο πλούτο στα αδέρφια.

Πώς είχαν μοιράσει τις δραστηριότητες τους τα αδέρφια – Πότε και γιατί «ήρθε» η ρήξη
Ο Σπύρος Καρνέσης είναι βασικός μέτοχος με ποσοστό 63,8% στην εισηγμένη στο χρηματιστήριο ενεργειακή εταιρεία Elinoil, τα υπόλοιπα αδέρφια έχουν επικεντρωθεί στην ναυτιλιακή.

«Τα χρόνια κυλούσαν ανέφελα με τη Δέσποινα Καρνέση, ως δικηγόρος να έχει αναλάβει τη νομική υποστήριξη του ναυτιλιακού ομίλου, τον σύζυγό της Αντώνη Βλασσάκη να έχει, λόγω των σπουδών του, το κομμάτι της τεχνικής φροντίδας και την αδελφή της Μαρία Καρνέση να έχει αναλάβει τα οικονομικά. Ενώ ο έτερος αδελφός Σπύρος Καρνέσης επέβλεπε το operation και κυρίως ασχολείτο με το finance, αποτελώντας ταυτόχρονα και το πρόσωπο «προς τα έξω» του ομίλου», σύμφωνα με το mononews.gr.

Η ναυτιλιακή – κολοσσός, κατέχει δέκα πλοία που μεταφέρουν χημικά, ενώ ναυπηγεί και τρία ακόμη ιδρύθηκε το 1979. Οι εταιρείες κολοσσοί έφερναν αμύθητα κέρδη στην οικογένεια όμως τα φώτα της δημοσιότητας τραβούσαν 2 κόντρες.

Πρώτη κόντρα αυτή των αδερφιών για την αμύθητη περιουσία.

Δεύτερη κόντρα αυτή του Σπύρου Καρνέση με γνωστό εφοπλιστή για τους Πεταλιούς.

«Ο ναυτιλιακός όμιλος μετά από πωλήσεις 9 τάνκερ έναντι συνολικού τιμήματος 61,3 εκατ. ευρώ, διέθετε μέχρι πρόσφατα 19 πλοία. Στα γραφεία της διαχειρίστριας εταιρείας απασχολείται προσωπικό 45 ατόμων, ενώ στους 350 ανέρχονται οι μισθοδοτούμενοι ναυτικοί», όπως γράφει το mononews.gr.

Η κόντρα των αδερφιών με φόντο τα αμύθητα πλούτη
Το πιο hot θέμα βέβαια ήταν η κόντρα των πάμπλουτων αδερφιών: «Στη Δικαιοσύνη είχαν προσφύγει οι αδελφές του Σπύρου Καρνέση, Δέσποινα και Μαρία, καθώς και ο γαμπρός του, Αντώνης Βλασσάκης, διεκδικώντας με αγωγή 325,5 εκατ. δολάρια, γιατί «με δόλιο και παραπειστικό τρόπο» ιδιοποιήθηκε το ποσό αυτό από κοινούς λογαριασμούς», αναφέρει το mononews.gr.

Χωρίς όμως να πηγαίνει πίσω και η κόντρα για τους Πεταλιούς που είχε τα χαρακτηριστικά εφοπλιστικής μονομαχίας με πασίγνωστο εφοπλιστή να στρέφεται κατά του Καρνέση και να υποστηρίζει πώς το νησιωτικό σύμπλεγμα ξεκινώντας από τον Οµέρ Πασά στην συνέχεια την τσαρική αυλή και τέλος τον πρίγκιπα της Ελλάδας Γεώργιο κατέληξε στην οικογένειά του.

 

Πηγή: megatv.com

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας