12:51 Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:

 Γονείς κουβαλούν ανεμιστήρες στα σχολεία για να δώσουν τα παιδιά εξετάσεις - Φοιτητής λιποθύμησε από τη ζέστη την ώρα των εξετάσεων (Βίντεο)

 Γονείς κουβαλούν ανεμιστήρες στα σχολεία για να δώσουν τα παιδιά εξετάσεις - Φοιτητής λιποθύμησε από τη ζέστη την ώρα των εξετάσεων (Βίντεο)

Την ώρα που ο καύσωνας σαρώνει όλη τη χώρα, με τη θερμοκρασία να πιάνει πολύ υψηλά επίπεδα για την εποχή, χιλιάδες υποψήφιοι συμμετέχουν στις Πανελλήνιες 2024.

Οι θερμοκρασίες στις αίθουσες των εξεταστικών κέντρων θύμιζαν «φούρνους» και έτσι γονείς μαθητών στα Άνω Λιόσια και στη Θεσσαλονίκη αναγκάστηκαν να φέρουν ανεμιστήρες από τα σπίτια τους για να μπορέσουν να δώσουν τα παιδιά Πανελλήνιες σε λίγο καλύτερες συνθήκες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, το 5ο Λύκειο, στην Ανατολική Θεσσαλονίκη στεγάζεται εδώ και τουλάχιστον μια 10ετια σε προκάτ αίθουσες. Σε καμία από αυτές τις αίθουσες δεν υπάρχει κλιματισμός, ενώ στις περισσότερες δεν έχει καν ανεμιστήρες.

Μάλιστα η πρωτοβουλία για τους ανεμιστήρες πάρθηκε από τη διεύθυνση του λυκείου, που είπε στους γονείς να φέρουν από τα σπίτια τους ανεμιστήρες για να μπορέσουν να αντέξουν την σημερινή εξέταση και να αποδώσουν καλύτερα τα παιδιά.

 

Το ίδιο συνέβη και στο 2ο ΓΕΛ Άνω Λιοσίων. Όπως έγραψαν στο Facebook οι γονείς κινητοποιήθηκαν από την «αγάπη για τα παιδιά μας ,η αγωνία μας, μαζί με το άγχος τους».

Και συνεχίζουν σημειώνοντας ότι οι γονείς αναγκάστηκαν «με δική τους πρωτοβουλία να συγκεντρώσουν άμεσα και γρήγορα ανεμιστήρες προκειμένου να κάνουν όσο το δυνατόν πιο εύκολες τις συνθήκες διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων λόγο καιρικών συνθηκών».

«Οι άρχοντες του τόπου δεν «διάβασαν» προφανώς την εγκύκλιο του υπουργείου» σχολιάζουν αιχμηρά οι γονείς.

Θεσσαλονίκη: Φοιτητής λιποθύμησε από τη ζέστη την ώρα των εξετάσεων

Θερμοκρασίες ισχυρού καύσωνα επικρατούν τις μέρες που διανύουμε, με αποτέλεσμα να έρθουν στο «φως» περιστατικά λιποθυμιών, όπως για παράδειγμα συνέβη κατά τη διάρκεια των εξετάσεων στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το MEGA, λόγω της ακραίας ζέστης, ένας φοιτητής έχασε τις αισθήσεις του την ώρα που έδινε το μάθημα του Κληρονομικού Δικαίου, την Τρίτη (11/6).

Μάλιστα, ο νεαρός έμεινε λιπόθυμος για λίγα λεπτά μέσα στην αίθουσα, ωστόσο αργότερα ανέκτησε τις αισθήσεις του.

Οι φοιτητές καταγγέλλουν ότι δεν υπάρχει κλιματισμός και εξαερισμός μέσα στις αίθουσες, με αποτέλεσμα, όταν υπάρχει συγχρωτισμός, η κατάσταση να γίνεται αφόρητη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μισθωτοί: Αύξηση κενών θέσεων εργασίας κατά 115,6% το Α΄ τρίμηνο

Φόβοι για βεντέτα στον Πύργο μετά τη δολοφονία της 11χρονης -Έβαλαν φωτιά στο σπίτι του 37χρονου (Βίντεο)

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας