More

  Γυμνάσια – Λύκεια: Αλλαγές στην τηλεκπαίδευση ,που βρίσκεται νομικά “στον αέρα!”

  Τις αλλαγές που θα γίνουν στην τηλεκπαίδευση σε Γυμνάσια και Λύκεια εξήγησε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Γυμνάσια και Λύκεια θα κλείσουν από τη Δευτέρα μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου και θα αρχίσει η τηλεκπαίδευση ενώ δημοτικά , νηπιαγωγεία ,βρεφονηπιακοί σταθμοί και ειδική εκπαίδευση θα μείνουν ανοιχτά. Η τηλεκπαίδευση από τη Δευτέρα θα είναι υποχρεωτική και η μεγάλη διαφορά με την πρώτη φάση σε Γυμνάσια και Λύκεια , είναι ότι «θα προχωράει η ύλη κανονικά και το καθημερινό ωράριο θα είναι πλήρες για όλα τα μαθήματα». Δεν θα είναι δηλαδή, όπως στην πρώτη φάση που οι μαθητές επαναλάμβαναν την ύλη σε κάποια μαθήματα. Οπως είπε η υπουργός θα αποσταλεί ειδική εγκύκλιος σε όλες τις Διευθυντές σε Γυμνάσια και Λύκεια, προκειμένου να αρχίσει η τηλεκπαίδευση, υπογραμμίζοντας οτι όλο το σύστημα είναι έτοιμο με τους κωδικούς, καθώς ανά πάσα στιγμή στην περίπτωση που λόγω κρουσμάτων σταματήσει το μάθημα σε κάποια σχολική τάξη ή σε ολόκληρο το σχολείο, οι εκπαιδευτικοί είναι έτοιμοι να αρχίσουν την τηλεκπαίδευση. Η υπουργός είπε επίσης ότι αν και έχει επιλυθεί σε μεγάλο βαθμό το θέμα με σύνδεση ίντερνετ και υπολογιστές για τους μαθητές σε Γυμνάσια και Λύκεια, θα υπάρξει και πάλι ειδική μέριμνα για τις περιπτώσεις.

  Ήδη σε όλα τα Πανεπιστήμια από την περασμένη Δευτέρα ξεκίνησε η τηλεκπαίδευση. Εστάλη μάλιστα ειδική εγκύκλιος, η οποία προβλέπει αναστολή κάθε είδους εκπαιδευτικής διαδικασίας με φυσική παρουσία, πλην των εργαστηρίων και κλινικών ασκήσεων του τελευταίου έτους των προγραμμάτων σπουδών α΄κύκλου καθώς και αναστολή διενέργειας εξετάσεων με φυσική παρουσία. Επίσης αναστολή λειτουργίας βιβλιοθηκών, αιθουσών κοινόχρηστων ηλεκτρονικών υπολογιστών, αναγνωστηρίων και αθλητικών εγκαταστάσεων των ΑΕΙ. Προβλέπεται απαγόρευση ημερίδων, συνεδρίων και πάσης φύσεως εκδηλώσεων εντός των ΑΕΙ και διεξαγωγή πρακτικής άσκησης σύμφωνα με τα μέτρα που ισχύουν για τους φορείς υποδοχής.

  Με κούριερ τα συγγράμματα των φοιτητών

  Με κούριερ στο σπίτι τους θα λάβουν τα πανεπιστημιακά συγγράμματα οι φοιτητές. Λόγω των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνoϊού, η διανομή των διδακτικών συγγραμμάτων για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021 θα πραγματοποιηθεί με κατ’ οίκον παράδοση αυτών προς τους δικαιούχους φοιτητές των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) και των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών (Α.Ε.Α.), με ευθύνη των εκδοτικών οίκων μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών (courier), σύμφνα απόφαση του υπουργού Παιδείας Βασίλη Διγαλάκη.

  Σύμφωνα με την απόφαση η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων για την επιλογή διδακτικών συγγραμμάτων από τους δικαιούχους φοιτητές θα ξεκινήσει την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020 και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020.

  Προκειμένου να καταστεί δυνατή η κατ’ οίκον παράδοση των διδακτικών συγγραμμάτων κάθε φοιτητής οφείλει να δηλώσει μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΥΔΟΞΟΣ» τον τόπο παράδοσης στον οποίο επιθυμεί να του παραδοθούν τα διδακτικά συγγράμματα που έχει επιλέξει. Ως τόπος κατ’ οίκον παράδοσης δύναται να ορισθεί οποιαδήποτε περιοχή εντός της ελληνικής επικράτειας και της Κύπρου. Παράλληλα θα προχωρά κανονικά η παράδοση των μαθημάτων με τηλεκπαίδευση.

  Η διανομή των διδακτικών συγγραμμάτων αναμένεται να ξεκινήσει αμέσως μετά την ως άνω καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 11 Ιανουαρίου 2021.

  “Στον αέρα” νομικά η τηλεκπαίδευση

  Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, που είδε το φως της δημοσιοτητας στις 7 Σεπτεμβρίου, το υπουργείο Παιδείας οφείλει να διορθώσει τα κακώς κείμενα μέχρι τις αρχές του Δεκέμβρη.

  Ποια είναι τα κακώς κείμενα; Η σχετική Εκτιμηση Αντικτύπου (ΕΑΠΔ) που προβλέπει ο νόμος για τους πιθανούς κινδύνους σε ότι αφορά τα προσωπικά δεδομένα, έγινε, όπως προκύπτει, με όχι σύννομο τρόπο, γεγονός που δημιουργεί αλυσιδωτά προβλήματα για τους συμμετέχοντες.

  Επίσης, το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει δώσει ακόμη στη δημοσιότητα τη σύμβαση που δεσμεύει το ελληνικό δημόσιο με τη Cisco Hellas η οποία προσφέρει-δωρεάν όπως έχει τονιστεί απο τους αρμόδιους-το σχετικό εξοπλισμό. Η σύμβαση έχει ζητηθεί πολλάκις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης ενώ, όπως έγραψε η ιστοσελίδα News24/7 στις 3 Οκτωβρίου η σύμβαση έχει ζητηθεί και από την Αρχή στο πλαίσιο της έρευνας που έκανε για την τηλεκπαίδευση. Ακόμα όμως και σ’ αυτό το αίτημα, το υπουργείο αδιαφόρησε.

  Στην Αρχή, τέλος, έχει καταθέσει νέο υπόμνημα η ΟΙΕΛΕ (το συνδικαλιστικό όργανο των εκπαιδευτικών που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα) με το οποίο ζητά να πληροφορηθεί αν τελικώς, μετά από τις σχετικές παρατηρήσεις της Αρχής, η Εκτίμηση Αντικτύπου που έγινε είναι σύννομη.

  Πηγή: news247.gr / protothema.gr

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Κορωνοϊός: Αρνητικό ρεκόρ με τουλάχιστον 561 σχολεία – τμήματα κλειστά

   

  Μητσοτάκης για lockdown: Θέλουμε τους πολίτες σύμμαχους σε αυτή τη νέα μεγάλη προσπάθεια!

  Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Live τώρα η εκπομπή “ΡΕΠΟΡΤΑΖ” με τον Π. Κουσουλό στα Παραπολιτικά 90,1

  Ο Πέτρος Κουσουλός μαζί με τα Παραπολιτικά 90,1 ξεκίνησαν τις υψηλές ραδιοφωνικές πτήσεις. Ρεπορτάζ, συνδέσεις, συνεντεύξεις, παρασκήνιο καθημερινά από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή στις...

  Οδοντίατρος Νίκος Σιδηρόπουλος: Πολυτεχνίτης με μια ανοιχτή αγκαλιά για όλους

  Πόσες φορές ακούμε καθημερινά από δεκάδες ανθρώπους ότι δεν προλαβαίνουν; Ότι δεν τους φτάνει το 24ωρο; Ότι θυσιάζουν την προσωπική ζωή για την καριέρα...

  Κικίλιας – κορωνοϊός: “Ο ΣΥΡΙΖΑ για μία ακόμη φορά αποπροσανατολίζει και εμπαίζει τους πολίτες”

  «Κατά την προσφιλή και ατελέσφορη αντιπολιτευτική τακτική του, ο ΣΥΡΙΖΑ για μία ακόμη φορά αποπροσανατολίζει και εμπαίζει τους πολίτες σχετικά με την πανδημία COVID-19. Μετά...

  Επεισοδιακή σύλληψη της σπείρας Πακιστανών που είχαν κάνει κόλαση τη ζωή του Νίκου Ξανθόπουλου – Δάγκωσαν αστυνομικό!- Βίντεο ντοκουμέντο

  Ισχυρό χτύπημα στη σπείρα Πακιστανών που έκλεβε μετασχηματιστές στα βορειοανατολικά προάστια της Αττικής και είχε κάνει κόλαση τη ζωή του δημοφιλούς ηθοποιού Νίκου Ξανθόπουλου,...

  Πως κόλλησε κορωνοϊό η Φωτεινή Αραμπατζή – Τρόμος στο υπουργείο

  Ήταν το Πάσχα με τον πατέρα της στις Σέρρες η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Φωτεινή Αραμπατζή. Την Τετάρτη μετά το Πάσχα ο πατέρας...