7:47 Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Γυμναστήρια: Οι ιδιοκτήτες τους ζητούν να μην ανοίξουν

Γυμναστήρια: Οι ιδιοκτήτες τους ζητούν να μην ανοίξουν

Τα γυμναστήρια είναι από τις πρώτες επιχειρήσεις που έκλεισαν λόγω κορωνοϊού και από ότι φαίνεται, αν κάτι δεν αλλάξει ξαφνικά, είναι από τις επιχειρήσεις που θα ανοίξουν τελευταίες. Κάτι όμως που δημιουργεί προβλήματα γιατί το καλοκαίρι ούτως ή άλλως τα γυμναστήρια υπολειτουργούσαν.  Επομένως ή ανοίγουν άμεσα ή ανοίγουν τον Σεπτέμβριο όπως ζητούν οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων.

Τα γυμναστήρια είναι από τις επιχειρήσεις που έχουν πάθει τεράστια οικονομική ζημία. Η πανδημία χτύπησε αυτές τις επιχειρήσεις ακριβώς στους μήνες που δουλεύουν σχεδόν για όλη τη χρονιά!

Η επικείμενη έναρξη λειτουργίας  των γυμναστηρίων στις 29 Ιουνίου δεν ικανοποιεί τους ιδιοκτήτες που πιέζουν τη κυβέρνηση να παρατείνει το κλείσιμο για όλο το καλοκαίρι έτσι ώστε οι γυμναστηριούχοι να μπορούν να στηριχτούν οικονομικά.

Από την άλλη βέβαια αναμένεται και η απόφαση των επιδημιολόγων που θα κρίνει την οριστική ημερομηνία που θα ανοίξουν τα γυμναστήρια καθώς η 29η Ιουνίου δεν έχει ακόμα «κλειδώσει».

Το ανησυχητικό για τη δημόσια υγεία είναι ότι ορισμένοι ιδιοκτήτες γυμναστήριων ανοίγουν παράνομα για ορισμένες ώρες χωρίς να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας (αφού δεν έχουν οριστεί) όπως καταγγέλλεται.

«Έχουμε καταστραφεί» εξηγεί ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Θεσσαλονίκης, Κώστας Φακής «Όπως έχουμε πει την περίοδο που δουλεύουμε ήμασταν κλειστά. Το άνοιγμα 29 Ιουνίου όχι μόνο δεν θα ωφελήσει αλλά θα προσθέσει και προβλήματα. Πλέον πιέζουμε ώστε να μετατεθεί η ημερομηνία για όλο το καλοκαίρι ώστε να συνεχίσουμε να έχουμε κρατική βοήθεια, αν δεν ανοίξουμε τώρα. Τα ενοίκια και τα άλλα έξοδα τρέχουν και μας έχουν πνίξει οικονομικά. Χρειαζόμαστε κρατική βοήθεια γιατί είμαστε από τους κλάδους που έχουμε πληγεί περισσότερο. Την ίδια ώρα κάποιοι ανοίγουν για μερικές ώρες παράνομα. Η κατάσταση είναι απελπιστική»

Για το πολύ σοβαρό αυτό θέμα ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Θεσσαλονίκης οργανώνει την Τρίτη 19 Μαϊου, στις 8 το απόγευμα, διαδικτυακή συζήτηση εφ όλης της ύλης και όλων των τελευταίων εξελίξεων που πλήττουν τον κλάδο των γυμναστηρίων μας !

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή (Πάτα εδώ)

Όπως τονίζει η ανακοίνωση του συλλόγου μπορούν να συμμετέχουν και γυμναστήρια εκτός Β. Ελλάδος λόγω της έντονης ανάγκης για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!

Τα θέματα της τηλεδιάσκεψης είναι τα εξής:

  1. Ενημέρωση για μετρά ανακούφισης του κλάδου των γυμναστηρίου (ΦΠΑ, Δημοτικά τέλη, ενοίκια, χρηματοδοτικά προγράμματα)
  2. Η επομένη ήμερα ( τι θα ισχύσει , πως θα ανοίξουν τα γυμναστήρια, όροι και προϋποθέσεις, παράνομοι και αντιμετώπιση)
  3. Συνδρομές (παγώματα, credit vouchers)
  4. Ενημερωτική καμπάνια για τα γυμναστήρια ( social media, τηλεόραση , ραδιόφωνο, πιθανές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας και εντυπωσιασμού μαζί με τους πελάτες μας )
  5. Ο ρόλος των συλλογών σήμερα (ΠΑΣΥΓΥ ,ΣΥΓΥΘΕ )γιατί είναι άμεση ανάγκη να βρίσκεστε κάτω από την ασπίδα των συλλογών που εκπροσωπούν τον κλάδο μας.

Κορωνοϊός: Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις για τον φονικό ιό

Live: Ο παγκόσμιος χάρτης εξάπλωσης της πανδημίας

Διαβάστε ακόμη

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας