18:02 Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023
eReportaz

Live:

Γυναικοκτονίες Θεσσαλονίκη - Λέκτορας ΑΠΘ: «Είμαι αθώος, στο νερό ήταν το αρσενικό...»

Γυναικοκτονίες Θεσσαλονίκη - Λέκτορας ΑΠΘ: «Είμαι αθώος, στο νερό ήταν το αρσενικό...»

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου σε δεύτερο βαθμό θα καθίσει την ερχόμενη Πέμπτη ο λέκτορας του ΑΠΘ που καταδικάστηκε για δύο γυναικοκτονίες (της συζύγου του και της γιαγιάς της). Μιλώντας στην «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» μέσα από τη φυλακή αρνείται τις κατηγορίες και αφήνει υπόνοιες ότι υπήρξαν πολιτικές πιέσεις για την καταδίκη του!

Του ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑΚΗ

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης θα ξανακαθίσει την ερχόμενη Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου ο λέκτορας του ΑΠΘ, ο οποίος πρωτόδικα καταδικάστηκε σε δις ισόβια για δύο γυναικοκτονίες με δηλητηρίαση από αρσενικό: της 34χρονης συζύγου του και της 86χρονης γιαγιάς της. Μια υπόθεση που όταν αποκαλύφθηκε το 2016 (σχεδόν τρία χρόνια μετά τον χαμό των γυναικών) συγκλόνισε το πανελλήνιο. Ειδικά μετά την αποκάλυψη ότι ο ίδιος διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση με φοιτήτριά του, με την οποία -μετά τον θάνατο της συζύγου του- απέκτησαν ένα παιδί.

Μιλώντας στην «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» μέσα από τη φυλακή ο λέκτορας συνεχίζει να «φωνάζει» ότι είναι αθώος. Θεωρεί ότι η απόφαση και το σκεπτικό του δικαστηρίου δεν στηρίζονται από στοιχεία. Αφήνει μάλιστα υπόνοιες ότι υπήρξαν πολιτικές πιέσεις για τη σύλληψη και την καταδίκη του, καθώς η σύζυγός του ήταν ανιψιά του πρώην υπουργού Νίκου Σηφουνάκη. Επαναλαμβάνει ότι για τον θάνατο της γυναίκας του και της γιαγιάς της ευθύνονται τα υψηλά ποσοστά αρσενικού στο νερό της περιοχής όπου βρίσκεται το εξοχικό της οικογένειας στη Χαλκιδική.

Αθώος δηλώνει ο λέκτορας μέσα από τη φυλακή

«Η πλήρης καταπάτηση του τεκμηρίου αθωότητάς μου αποδείχθηκε για ακόμα μία φορά από το σκεπτικό της απόφασης του δικαστηρίου, που είδε το φως της δημοσιότητας και το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει ένα πολύ ενδιαφέρον σενάριο για σίριαλ στην τηλεόραση» ισχυρίζεται ο λέκτορας του ΑΠΘ, που εκτίει την ποινή του στις φυλακές της Λάρισας. Όπως λέει, στο Εφετείο θα προσκομίσει νέα στοιχεία και νέους ειδικούς στην υπόθεση που θα αποδείξουν την αθωότητά του και την κακοδικία.

Από την πλευρά του ο συνήγορος του καταδικασθέντος πανεπιστημιακού, Νίκος Διαλυνάς, σημειώνει μιλώντας στην «ΜΠΑΜ» ότι η πρωτόδικη απόφαση είναι παντελώς αβάσιμη καθώς δεν υπάρχουν αποδείξεις και στοιχεία: «Όσα γράφονται στο σκεπτικό του δικαστηρίου είναι έωλα και δεν θεμελιώνονται πουθενά. Του καταλογίζουν ότι έμπαινε σε θάλαμο δημόσιου νοσοκομείου με άλλους δύο ασθενείς και εκεί επί παρουσία τους έριχνε, άγνωστο πώς, αρσενικό στο νερό της γυναίκας του» σχολιάζει ο κ. Διαλυνάς, ο οποίος έχει προχωρήσει στην κατάθεση αγωγής κατά του νοσοκομείου.

Ο δικηγόρος του λέκτορα Νίκος Διαλυνάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.DIKASTIKOREPORTAZ.GR

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας