12:45 Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

H Γερμανία δείχνει το δρόμο για την εξάπλωση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

H Γερμανία δείχνει το δρόμο για την εξάπλωση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

H Γερμανία δείχνει το δρόμο για την εξάπλωση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Επενδύει πάνω σε αυτά, έτσι ώστε ταξίδι πολλών χιλιομέτρων, από τη μία άκρη της χώρας μέχρι την άλλη να γίνεται χωρίς κανένα πρόβλημα και άγχος για τον οδηγό όσον αφορά τη φόρτιση των μπαταριών.

Σήμερα, η συγκεκριμένη χώρα της Ευρώπης είναι από τις μεγαλύτερες αγορές ηλεκτρικών αυτοκινήτων με 25.000 πωλήσεις, καταγράφοντας αύξηση στον σχετικό δείκτη περίπου 119%. Από τη μία το σκάνδαλο των ρύπων από την VW και από την άλλη η πολιτική βούληση για μετακινήσεις με μηδενικές εκπομπές ρύπων, οδηγεί τους επικεφαλής των αυτοκινητοβιομηχανιών προς αυτή την κατεύθυνση. Πλέον είναι ζήτημα ελαχίστου χρόνου η αλλαγή των δεδομένων στην πώληση αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Αυτό έχει ως συνέπεια τη δημιουργία ενός μεγάλου δικτύου φόρτισης. Οι υποδομές στην Γερμανία αναπτύσσονται ταχύτατα, έτσι να γίνει ιδιαίτερα πυκνό. Φυσικά οι υποδομές αναπτύσσονται ευκολότερα στις κεντρικές αρτηρίες, σε σχέση με την περιφέρεια. Μάλιστα μέχρι και το τέλος του έτους θα έχουν δημιουργηθεί επιπλέον 100 σταθμοί φόρτισης, με τον αριθμό να τετραπλασιάζεται στο τέλος της δεκαετίας.

Προς αυτή την κατεύθυνση στρέφονται και οι αυτοκινητοβιομηχανίες που σκέφτονται να επενδύσουν περίπου 50 δισ. ευρώ τα επόμενα χρόνια στην ηλεκτροκίνηση. Κύριο μέλημά τους είναι να βρίσκονται μέσα στον ανταγωνισμό για να κρατήσουν το μερίδιο αγοράς, ενισχύοντας την τάση για οικολογικές μεταφορές και συμβάλλονται αποφασιστικά στη μείωση των ρύπων. Από την άλλη η κυβέρνηση στοχεύει στην κυκλοφορία πολλών ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων στους γερμανικούς δρόμους μέχρι το 2020. Για να το πετύχει δίνει οικονομικά κίνητρα πολλών χιλιάδων ευρώ για την απόκτηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων και την απόσυρση παλιών αυτοκινήτων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της νέας τάσης αποτελεί η Tesla η οποία αναπτύσσεται ακόμη πιο γρήγορα στη Γερμανία με τις πωλήσεις αυτοκινήτων της να έχουν αύξηση άνω του 70%. Την ίδια ανάπτυξη έχουν και όλες οι παραδοσιακές γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες που επενδύουν σε αυτόν τον τομέα. Η «επανάσταση» της αυτοκίνησης ξεκίνησε. Και είναι ζήτημα χρόνου να αλλάξουν τα μέχρι τώρα δεδομένα…

Πηγή: ΑΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας