15:35 Κυριακή 21 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:


H Πορτογαλία καταργεί τον ΦΠΑ στα βασικά τρόφιμα

H Πορτογαλία καταργεί τον ΦΠΑ στα βασικά τρόφιμα

Η κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά προϊόντα διατροφής, βοηθώντας παράλληλα τους παραγωγούς, θα κοστίσει στην Πορτογαλία περίπου 600 εκατ. ευρώ, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα, αφού η κυβέρνησή του υπέγραψε συμφωνία με εμπόρους λιανικής πώλησης και αγρότες στη Λισαβόνα τη Δευτέρα.

Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης την ανάγκη παρακολούθησης της κατάστασης κατά τη διάρκεια αυτών των έξι μηνών.

Το σύμφωνο για τη σταθεροποίηση και τη μείωση των τιμών των τροφίμων υπογράφηκε από την κυβέρνηση, την πορτογαλική ένωση εταιρειών λιανικής διανομής (APED) και τη συνομοσπονδία αγροτών της Πορτογαλίας (CAP).

«Λόγω της στήριξης της παραγωγής και της απώλειας φορολογικών εσόδων ως αποτέλεσμα του μηδενικού ΦΠΑ, το πρόγραμμα αυτό έχει συνολικό κόστος περίπου 600 εκατ. ευρώ», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Η υπογραφείσα συμφωνία εγγυάται επίσης ότι στα προϊόντα που προορίζονται για πώληση στους καταναλωτές η κατάργηση του ΦΠΑ θα αντικατοπτρίζεται στην τιμή πώλησης.

Τέλος, στο πλαίσιο της συμφωνίας, ενισχύονται οι παραγωγοί που αγωνίζονται απέναντι στην αύξηση των τιμών των λιπασμάτων, των ζωοτροφών και της ενέργειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εστίαση: Δύσκολη η μείωση του ΦΠΑ στο 11% – Θα σημάνει περιορισμό του πρωτογενούς πλεονάσματος

Καλάθι του νοικοκυριού: Αναρτήθηκαν οι νέες λίστες – Χαρίτσης: Ο Σάντσες μηδενίζει τον ΦΠΑ ο Μητσοτάκης εξαπατά τους πολίτες

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας