12:56 Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Η Ρίτα πούλησε τα καράβια του Βγενόπουλου

Η Ρίτα πούλησε τα καράβια του Βγενόπουλου

Πέντε μήνες ήταν αρκετοί προκειμένου να μεταβιβασθούν επτά υπερσύγχρονα bulk tankers τα οποία άνηκαν στην ναυτιλιακή Bariba Corporation του Ανδρέα Βγενόπουλου. Η σύζυγος του πρώην ισχυρού άνδρα της MIG, Αρετή Σουβατζόγλου, “ξεδόντιασε” τον στόλο της ναυτιλιακής καθώς όπως αποκάλυψε το mononews.gr και η εφημερίδα “Πρώτο Θέμα” καθώς από τον Ιούλιο μέχρι και σήμερα πούλησε τα υπερσύγχρονα καράβια αντί συνολικού ποσού 120 εκατομμυρίων δολλαρίων. Εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το “δώρο” που της είχε κάνει λίγο πριν τον αιφνίδιο θάνατό του ο Βγενόπουλος ο οποίος υπό την δαμόκλειο σπάθη της Δικαιοσύνης αναγκάστηκε να της μεταβιβάσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Bariba.

Τα δυο πρώτα καράβια πωλήθηκαν στην εταιρία Star Bulk του εφοπλιστή Πέτρου Παππά έναντι 26 δολλαρίων η οποία στην συνέχεια αγόρασε και τρίτο τάνκερ. Τα υπόλοιπα τέσσερα πωλήθηκαν σταδιακά μέχρι και τον Νοέμβριο ενώ το τελευταίο κατέληξε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, σε ναυτιλιακη εταιρία του εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου.

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι η Αρετή Σουβατζόγλου προχώρησε στις συγκεκριμένες κινήσεις εν αγνοία των παιδιών του Βγενόπουλου, Φίλιππου και Μελίνας, ενώ φυσικά ουδέποτε τέθηκε θέμα διανομής του συγκεκριμένου ποσού.

Η παραδοξότητα γίνεται ακόμη μεγαλύτερη εάν κάποιος αναλογιστεί ότι στην κα Σουβατζόγλου αποδίδεται η φράση “ο πατέρας σας πέθανε φτωχός” όταν τα παιδιά του επιχειρηματία είχαν αποπειραθεί να πληροφορηθούν την περιουσιακή κατάσταση του πατέρα τους.

Πληροφορίες πάντως του ereportaz αναφέρουν ότι οι όποιες κινήσεις σχετικά με την περιουσία του Βγενόπουλου επιτηρούνται διακριτικά από τις δικαστικές και τις ελεγκτικές Αρχές της χώρας με ότι αυτό συνεπάγεται.   

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας