10:58 Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:

H Sky Express του Γρύλου και το deal με την HotelBrain

H Sky Express του Γρύλου και το deal με την HotelBrain

Δύο ανερχόμενοι επιχειρηματικοί όμιλοι, με σημαντικό μερίδιο στην αγορά, ο Όμιλος IOGR του Κρητικού επιχειρηματία Γιάννη Γρύλου και ο Όμιλος HotelBrain ενώνουν τις δυνάμεις τους.

Συμφώνησαν σε στρατηγική συνεργασία, καθώς με μια ολιστική προσέγγιση δημιουργούν νέα προϊόντα στο χώρο του τουρισμού, σε πολλές περιοχές της χώρας.

Συνδυάζοντας μετακίνηση, διαμονή και άλλες υπηρεσίες, οι δύο όμιλοι δημιουργούν ελκυστικά ταξιδιωτικά πακέτα για κάθε ταξιδιώτη και όλους τους παράγοντες του τουρισμού (πράκτορες, κλπ).

Η στρατηγική συνεργασία των δυο ομίλων θα μετουσιωθεί και σε μετοχική, με τον Όμιλο IOGR να αποκτά μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και καταβολή μετρητών, στρατηγικό μειοψηφικό ποσοστό στη μητρική εταιρεία του Ομίλου HotelBrain.

Ο Όμιλος επιχειρήσεων IOGR με επικεφαλής τον Κρητικό επιχειρηματία Γιάννη Γρύλο είναι ένας ραγδαία αναπτυσσόμενος Όμιλος, ο οποίος απασχολεί πάνω από 5.000 εργαζόμενους. Έχει ισχυρό αποτύπωμα στον τομέα των αερομεταφορών, τόσο στην επίγεια εξυπηρέτηση με την SKY serv, όσο και στο πτητικό έργο με την SKY express που έχει επανειλημμένως βραβευτεί ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αεροπορική εταιρεία στη χώρα. Η SKY express καλύπτει 34 εγχώριους προορισμούς και πρόσφατα απέκτησε 6 καινούργια αεροσκάφη jet με στόχο να εισέλθει ακόμα πιο δυναμικά στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Ο Όμιλος IOGR δραστηριοποιείται επίσης στον τομέα του Τουρισμού, των logistics, της Ενέργειας, των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, της παραγωγής, τυποποίησης και εξαγωγής ελαιολάδου.

Με την απόκτηση ποσοστού της HotelBrain ο Όμιλος IOGR εισέρχεται ακόμα πιο δυναμικά στο χώρο του Τουρισμού όπου φιλοδοξεί να αξιοποιήσει ακόμα περισσότερο τη μακρά εμπειρία του στο τομέα αυτό

O Όμιλος HotelBrain, είναι ο μεγαλύτερος σε αριθμό καταλυμάτων ξενοδοχειακός όμιλος της Ελλάδας. Μέσω της θυγατρικής της HotelKeys AE, είναι σήμερα η μεγαλύτερη στην Ελλάδα εταιρεία σε αριθμό ιδιόχρηστων ξενοδοχείων και η ταχύτερα αναπτυσσόμενη στον κλάδο. Απασχολεί περί τους 80 εργαζομένους στην κεντρική διοίκηση και περίπου 1.200 εργαζόμενους στα ξενοδοχεία (σεζόν 2019).

Όλα ξεκίνησαν πριν από δεκαεπτά χρόνια, όταν ο Πάνος Παλαιολόγος ίδρυσε μία μικρή εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχείων στη Σαντορίνη, έχοντας προηγουμένως αναλάβει θέση διευθυντή σε πολυτελείς μονάδες και πρότζεκτ ανακαίνισης και ανάπτυξης ξενοδοχείων

Σήμερα, η εταιρεία έχει προβεί στη μίσθωση συνολικά 64 καταλυμάτων (3.200 δωμάτια) όλων των τύπων και σε 32 διαφορετικούς προορισμούς στην Ελλάδα. Για το 2021 εκτιμάται ότι θα εκμεταλλεύεται πάνω από 75 ιδιόχρηστα ξενοδοχεία.

Διαβάστε επίσης:

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών βραβεύει τις αεροπορικές εταιρείες με την πιο επιτυχημένη αναπτυξιακή πορεία το 2018

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας