9:57 Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023
eReportaz

Live:

Hλεία: Δύο πυρκαγιές έκαψαν 50 στρέμματα!

Hλεία: Δύο πυρκαγιές έκαψαν 50 στρέμματα!

Eξαντλητική μάχη με τη φωτιά έδωσαν από το πρωί της Τετάρτης και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας οι πυροσβέστες της Ηλείας στις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν αρχικά… στα Κονιδέικα και λίγο αργότερα στην περιοχή μεταξύ Κονιδεΐκων και Φραγκαπηδήματος, και μάλιστα σε ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Η υψηλή θερμοκρασία και οι δυνατοί άνεμοι έκαναν ιδιαίτερα δύσκολο το έργο των πυροσβεστών, ωστόσο πολύ γρήγορα η φωτιά στα Κονιδέικα τέθηκε υπό έλεγχο, αφού όμως είχε προλάβει και είχε κάψει 20 στρέμματα αγροτική έκταση με ελαιόδενδρα και εγκαταλελειμμένη σταφιδάμπελο και ένα στρέμμα δασική έκταση.

Στις 12:56 το μεσημέρι μία δεύτερη πυρκαγιά εκδηλώθηκε μεταξύ Κονιδεΐκων και Φραγκοπηδήματος.

Το έργο των πυροσβεστών στη δεύτερη πυρκαγιά αποδείχθηκε τιτάνιος αγώνας με τις φλόγες, αφού οι άνεμοι είχαν γίνει πλέον ισχυροί και η πυρκαγιά έμενε ανεξέλεγκτη.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά νωρίς το απόγευμα ύστερα από σκληρή μάχη, αφού πρώτα κάηκαν 30 στρέμματα δασική έκταση.

Στο έργο της κατάσβεσης έλαβαν μέρος 13 οχήματα της Πυροσβεστικής από όλες τις περιοχές της Ηλείας με περίπου 30 πυροσβέστες, καθώς και ένα πεζοπόρο τμήμα της 6ης ΕΜΑΚ Πατρών με έντεκα άτομα και δύο πυροσβεστικά οχήματα του δήμου Ήλιδας. Από αέρος επιχειρούσαν δύο αεροσκάφη τύπου καναντέρ.

Από το πεζοπόρο τμήμα της 6ης ΕΜΑΚ Πατρών είναι ο πυροσβέστης που παραλίγο να υποστεί εγκαύματα από τις καύτρες και μεταφέρθηκε προληπτικά στο Νοσοκομείο Πύργου.

Πηγή: patrisnews.com

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας