17:09 Κυριακή 22 Μαΐου 2022
eReportaz

Live:

HΠΑ: O κορωνοϊός ξεπέρασε σε θανάτους την φονική ισπανική γρίπη (1918-19)

HΠΑ: O κορωνοϊός ξεπέρασε σε θανάτους την φονική ισπανική γρίπη (1918-19)

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει πλέον στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους Αμερικανούς απ’ ό,τι η πανδημία της ισπανικής γρίπης (1918-19), σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποίησε τη Δευτέρα το πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς.

Πάνω από 675.700 άνθρωποι που μολύνθηκαν από τον ιό υπέκυψαν εξαιτίας της νόσου που προκαλεί στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό του πανεπιστημίου της Βαλτιμόρης, που ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας. Τα κρούσματα του κορωνοϊού έχουν ξεπεράσει πλέον τα 42 εκατομμύρια στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με ιστορικούς καθώς και τα στοιχεία των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), της κυριότερης ομοσπονδιακής υπηρεσίας δημόσιας υγείας, η ισπανική γρίπη είχε στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 50 εκατομμύρια ανθρώπους σε παγκόσμια κλίμακα, εκ των οποίων 675.000 στις ΗΠΑ.

Παγκοσμίως, η πανδημία κορωνοϊού έχει στοιχίσει μέχρι στιγμή τη ζωή σε 4,7 εκατομμύρια ανθρώπους.

Η πανδημία της ισπανικής γρίπης έχασε έτσι τον τίτλο της φονικότερης στην ιστορία των ΗΠΑ, τον οποίο διατηρούσε μέχρι χθες.

Αντίθετα με την COVID-19, η λεγόμενη ισπανική γρίπη ήταν εξαιρετικά φονική στο ηλικιακό φάσμα των ανθρώπων με στατιστικά καλή υγεία – δηλαδή μεταξύ παιδιών κάτω των 5 ετών και Αμερικανών ηλικίας 20-40 ετών

Διαβάστε ακόμη 

Οι τρεις φυλές των αντιεµβολιαστών

Θεοδωρίδου-Παπαευαγγέλου: «Ο εμβολιασμός παιδιών και εφήβων προστατεύει και τα ίδια και τους γύρω τους» – Τι απάντησαν στις ερωτήσεις των γονέων

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας