4:11 Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

HSBC: Εξαγοράζει το βρετανικό σκέλος της SVB για… μία στερλίνα

HSBC: Εξαγοράζει το βρετανικό σκέλος της SVB για… μία στερλίνα

Η βρετανική τράπεζα HSBC θα αγοράσει την SVB UK (το βρετανικό σκέλος της Silicon Valley Bank) για 1 στερλίνα, μετά από μαραθώνιες συνομιλίες το Σαββατοκύριακο μεταξύ των δανειστών, του Υπουργείου Οικονομικών και εκπροσώπων νεοφυών επιχειρήσεων.

Η τράπεζα είχε δάνεια περίπου 5,5 δισεκατομμυρίων λιρών και καταθέσεις περίπου 6,7 δισεκατομμυρίων λιρών και πραγματοποίησε κέρδη 88 εκατομμυρίων λιρών πέρυσι.

Η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε τη συμφωνία σήμερα το πρωί μετά από συνομιλίες που συμπεριέλαβαν επίσης την Αρχή Προληπτικής Ρύθμισης, το Υπουργείο Οικονομικών και την Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς.

Η ανακοίνωση της ΒΟΕ
«Αυτή η απόφαση ελήφθη για τη σταθεροποίηση της SVB UK, διασφαλίζοντας τη συνέχεια των τραπεζικών υπηρεσιών, ελαχιστοποιώντας την αναστάτωση στον τεχνολογικό τομέα του Ηνωμένου Βασιλείου και υποστηρίζοντας την εμπιστοσύνη στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Η Τράπεζα και το Υπουργείο Οικονομικών της Βρετανίας μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι όλα τα χρήματα των καταθετών στην SVB UK είναι εγγυημένα και ασφαλή ως αποτέλεσμα αυτής της συναλλαγής.

Η επιχείρηση της SVB UK θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά από την SVB UK.

Όλες οι υπηρεσίες θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά και οι πελάτες δεν θα πρέπει να παρατηρήσουν καμία αλλαγή» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η SVB UK κατέρρευσε το Σαββατοκύριακο, με την Τράπεζα της Αγγλίας να παίρνει τον έλεγχο του δανειστή, στον απόηχο της κατάρρευσης της SVB στην Καλιφόρνια.

Η εξέλιξη αυτή απείλησε χιλιάδες βρετανικές εταιρείες τεχνολογίας και επενδυτές που βασίζονται στην SVB UK, η οποία εστιάζεται στις νεοφυείς επιχειρήσεις.

«Σήμερα η κυβέρνηση και η Τράπεζα της Αγγλίας διευκόλυναν μια ιδιωτική πώληση της Silicon Valley Bank UK. Αυτό διασφαλίζει ότι οι καταθέσεις των πελατών προστατεύονται και μπορούν να πραγματοποιούν τραπεζικές συναλλαγές κανονικά, χωρίς υποστήριξη από τους φορολογούμενους» σχολίασε ο βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρώην στέλεχος της Lehman Βrothers, ο Διευθύνων Σύμβουλος Διοίκησης της Silicon

Eurogroup-Ecofin: Ξεκινά η «μάχη» Βορρά- Νότου με φόντο τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας