6:24 Τρίτη 28 Μαρτίου 2023
eReportaz

Live:

Hürriyet: Το "ντέρτι του Μητσοτάκη" για τις εκλογές στη Τουρκία

Hürriyet: Το  "ντέρτι του Μητσοτάκη" για τις εκλογές στη Τουρκία

Με τον Έλληνα πρωθυπουργό και “το ντέρτι του” ασχολείται το πρωτοσέλιδο της τουρκικής εφημερίδας Hürriyet, αναφερόμενη στις πιθανές ημερομηνίες των τουρκικών εκλογών.

Σε άρθρο που υπογράφει ο απεσταλμένος της εφημερίδας στην Αθήνα Yorgo Kirbaki, ο αρθρογράφος αναφέρει ότι “θέλει να ορίσει εκλογές στην Ελλάδα ανάλογα με την ημερομηνία στην Τουρκία”, αναφερόμενος στην εξαγγελία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για πρόωρες εκλογές στην γειτονική χώρα. “Η Ημερομηνία Των Εκλογών στην Τουρκία έχει γίνει ένας σημαντικός παράγοντας που θα καθορίσει το πότε θα διεξαχθούν οι εκλογές στην Ελλάδα. Ενώ το ενδεχόμενο διεξαγωγής των εκλογών στην Τουρκία πριν τις 18 Ιουνίου προκάλεσε ανησυχία στην Αθήνα, υποστηρίχθηκε ότι και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέτρεψε το εκλογικό ημερολόγιο”, γράφει.

“Ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης, που ήθελε οι εκλογές σε Τουρκία και Ελλάδα να μην συμπέσουν με τις ίδιες ή κοντινές ημερομηνίες, σχεδίαζε να προσφύγει στις κάλπες στη χώρα του το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου. Λόγω του εκλογικού συστήματος που θα εφαρμοστεί, η πιθανότητα σχηματισμού μονοκομματικής ή κυβέρνησης συνασπισμού ήταν πολύ χαμηλή και σχεδίαζε να διεξαγάγει νέες εκλογές το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου, οι οποίες θα εφαρμόζονταν από το διαφορετικό σύστημα και έτσι να έρθει ξανά στην εξουσία. Το σχέδιο Μητσοτάκη ήταν οι ελληνικές εκλογές να ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη Μαΐου, πριν από τις 18 Ιουνίου”, αναφέρει το άρθρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τουρκικά ΜΜΕ: 14 Μαΐου οι προεδρικές και βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία

Εκλογές στην Τουρκία. Οι πιθανές ημερομηνίες

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας