7:20 Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Η Αίγυπτος θα ξεκινήσει αεροπορική επιτήρηση των συνόρων με τη Λιβύη

Η Αίγυπτος θα ξεκινήσει αεροπορική επιτήρηση των συνόρων με τη Λιβύη

Η Αίγυπτος επιδιώκει να δημιουργήσει στα δυτικά της σύνορα μια εναέρια ζώνη ασφαλείας τουλάχιστον 15 χιλιομέτρων εντός της Λιβύης για να αποτρέψει τη ροή όπλων και να σταματήσει το λαθρεμπόριο εντός του αιγυπτιακού εδάφους, σύμφωνα με το Arabi21.

Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Αντέλ Αμπντέλ Κάφι είπε στον ιστότοπο ότι η νεκρή ζώνη θα κυμαίνεται από 15 έως 20 χιλιόμετρα και εφαρμόζεται μονομερώς χωρίς συντονισμό με τις δυνάμεις του στρατηγού Χαλίφα Χάφταρ, οι δυνάμεις του οποίου ελέγχουν επί του παρόντος τα σύνορα στη Λιβύη.

Ο Αμπντέλ Κάφι είπε ότι η ουδέτερη ζώνη θα διατηρηθεί μέσω συνεχούς αεροπορικής επιτήρησης, έτσι ώστε όποιος εισέρχεται στην περιοχή να μπορεί ενδεχομένως να στοχοποιηθεί από μαχητικά ή ελικόπτερα.

Τα τηλεοπτικά κανάλια και οι ιστότοποι της Λιβύης ισχυρίστηκαν αυτή την εβδομάδα ότι η αιγυπτιακή αεροπορία πραγματοποίησε την Τετάρτη αεροπορικές επιδρομές επτά χιλιόμετρα εντός του λιβυκού εδάφους, με στόχο έξι στρατιωτικά οχήματα και αφήνοντας τέσσερα μέλη της συνοριακής φρουράς του Χάφταρ νεκρά.

Διαβάστε επίσης

Λιβύη: Η παραγωγή πετρελαίου επανήλθε στο επίπεδο όπου βρισκόταν πριν από τους αποκλεισμούς

Λιβύη: Η Εθνική Πετρελαϊκή Κοινοπραξία δεν θα συμμορφωθεί με τα μέτρα της κυβέρνησης

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

                

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας