16:30 Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Η αιτία πίσω από τη σύλληψη του ηγετικού μέλους του Ρουβίκωνα

Η αιτία πίσω από τη σύλληψη του ηγετικού μέλους του Ρουβίκωνα

Η τηλεφωνική επικοινωνία που φέρεται να είχε ηγετικό μέλος του Ρουβίκωνα στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός όπου νοσηλευόταν μέλος της αναρχικής ομάδας, οδήγησε στη σύλληψή του.

«Διώξτε τους αστυνομικούς γιατί θα σπάσουμε το νοσοκομείο» φέρεται να είπε ηγετικό μέλος της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας, σε τηλεφωνική επικοινωνία στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.

Σύμφωνα με πληροφορίες το τηλεφώνημα έγινε από σύνδεση που ανήκε στο ηγετικό μέλος του Ρουβίκωνα και αποτέλεσε την αφορμή για την προσαγωγή του αργά χθες το απόγευμα από την περιοχή των Εξαρχείων. Λίγο αργότερα μετατράπηκε σε σύλληψη και σχηματίσθηκε σε βάρος του δικογραφία για παράβαση του άρθρου 190 Π.Κ. για Διατάραξη Ειρήνης Πολιτών.

Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της Κυριακής, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τριάντα περίπου μέλη του Ρουβίκωνα έφθασαν στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός συλλογικότητας, το οποίο είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια συμπλοκών με αστυνομικές δυνάμεις στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.
Εκεί δημιουργήθηκε επεισόδιο όταν κατά την παραμονή τους στο νοσοκομείο αντιλήφθηκαν την παρουσία ενός αστυνομικού, ο οποίος όμως εκτελούσε υπηρεσία φρούρησης αλλοδαπού κρατουμένου που επίσης νοσηλευόταν αλλά σε διπλανό θάλαμο. Τα μέλη του Ρουβίκωνα θεώρησαν ότι ο αστυνομικός επιτηρούσε τον σύντροφό τους, ο οποίος όμως δεν είχε συλληφθεί.

Στη συνέχεια ακολούθησε η απειλητική τηλεφωνική επικοινωνία του ηγετικού μέλους της αναρχικής συλλογικότητας, που προκάλεσε την σύλληψή του.

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας