0:06 Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Η Αλεξάνδρα Γκράβας και ο Σύλλογος Ελλήνων Επιστημόνων Φραγκφούρτης στηρίζουν το έργο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

Η Αλεξάνδρα Γκράβας και ο Σύλλογος Ελλήνων Επιστημόνων Φραγκφούρτης στηρίζουν το έργο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

Σε μία σεμνή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Αθήνα, την Πέμπτη 28 Μαΐου 2015, η μεσόφωνος Αλεξάνδρα Γκράβας και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Φραγκφούρτης, Κυριάκος Γκιόκογλου, παρέδωσαν το ποσό των 25.000 ευρώ που συγκεντρώθηκε από συναυλία που διοργάνωσαν στη Γερμανία για την υποστήριξη του Ελληνικού Τμήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Στην κατάμεστη αίθουσα της Παλιάς Όπερας της Φραγκφούρτης, στα τέλη του προηγούμενου έτους, οι θεατές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ελληνικές μελωδίες από την Αλεξάνδρα Γκράβας και τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, με τη συμμετοχή της πιανίστριας Δέσποινας Αποστόλου-Hölscher και του κιθαρίστα Παναγιώτη Μάργαρη. Τη συναυλία διοργάνωσε ο Σύλλογος Ελλήνων Επιστημόνων Φραγκφούρτης, φορέας που τα τελευταία χρόνια, αναπτύσσει έντονη δραστηριότητα με στόχο την υποστήριξη ιατρικών και κοινωνικών δομών στην Ελλάδα.

Η διεθνώς αναγνωρισμένη mezzo soprano, Αλεξάνδρα Γκράβας δήλωσε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ««Με γεμίζει πραγματική χαρά η επιτυχία της συναυλίας, τόσο καλλιτεχνικά όσο και οικονομικά. Στις εποχές που ζούμε η αλληλεγγύη και η υποστήριξη, ηθική και οικονομική, αποκτούν ακόμα πιο σημαντικό νόημα. Χαίρομαι, που με το τραγούδι μου μπόρεσα κι εγώ να συμβάλλω στο έργο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα». Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Φραγκφούρτης, Δρ. Κυριάκος Γκιόκογλου σημείωσε «Μέσα στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας, οι Έλληνες ακαδημαϊκοί της Φραγκφούρτης δείχνουν διαρκώς την αλληλεγγύη τους απέναντι στα πιο αδύναμα στρώματα της κοινωνίας. Παραμένουμε κοντά στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα για να προσφέρουμε τη βοήθειά μας όποτε τη χρειαστούν και στο μέλλον».

Εκ μέρους των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, το λόγο πήρε η Γενική Διευθύντρια του ελληνικού τμήματος, Μαριέττα Προβοπούλου «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους διοργανωτές και τους συντελεστές της πανέμορφης και ευγενικής αυτής πρωτοβουλίας, καθώς και όλους εκείνους που τη στήριξαν με την παρουσία τους. Η πρωτοβουλία αυτή, πέρα από το ότι είναι άκρως συγκινητική, μας δίνει τη δυνατότητα να βρισκόμαστε δίπλα στους πλέον ευάλωτους πληθυσμούς με σκοπό την κάλυψη των άμεσων αναγκών τους».

Πηγή : isotimos.com

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας