6:58 Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022
eReportaz

Live:

Η Amazon στόχος ακτιβιστών κατά τη σημερινή "Black Friday"

Η Amazon στόχος ακτιβιστών κατά τη σημερινή "Black Friday"

Ακτιβιστές κατά της κλιματικής αλλαγής έβαλαν στόχο 15 αποθήκες της Amazon σε όλη την Ευρώπη κατά τη σημερινή “Black Friday” και η μεγαλύτερη στον κόσμο εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου αντιμετώπισε επίσης κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας από εργάτες και διανομείς στη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία.

Οι εγκαταστάσεις της Amazon στο Λονδίνο επίσης ήταν μία από τις πολλές της εταιρίας, όπου διαδηλωτές πραγματοποίησαν κινητοποιήσεις.

Βασικά αιτήματα να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας, αλλά και να σταματήσουν οι εμπορικές πρακτικές που επιβαρύνουν το περιβάλλον.

«Η Μαύρη Παρασκευή είναι μία μαζική γιορτή αγορών. Είμαστε εν μέσω κλιματική κατάστασης έκτακτης ανάγκης και είναι πολύ ξεκάθαρο ότι χρειάζεται να αναληφθεί περισσότερη δράση να περιοριστεί η κατανάλωσης ή να μας βοηθήσουν να ψωνίζουμε με πιο βιώσιμο τρόπο. Και εταιρίες σαν την Amazon βασίζονται στην ανάγκη του κόσμου να ψωνίζουν τόσα πολλά», αναφέρει η Άννα Μπρίχερ, διευθύντρια της οργάνωσης «Εργασία πίσω από την ταμπέλα».Στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη αγορά της εταιρείας μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, το συνδικάτο Verdi ανακοίνωσε πως περίπου 2.500 εργαζόμενοι απήργησαν στα κέντρα αποστολών της Amazon στο Ράινμπεργκ, το Κόμπλεντς και το Γκράμπεν.

Στη Γαλλία, ένα από τα μεγαλύτερα συνδικάτα της χώρας, η CGT, κάλεσε τους εργάτες της Amazon στη χώρα να απεργήσουν. Η εργατική αυτή συνομοσπονδία ανέφερε επίσης την πραγματοποίηση μιας απεργίας στην Ιταλία.

Οι ακτιβιστές απέκλεισαν τις αποθήκες της εταιρίας με στόχο να δυσκολέψουν την εφοδιαστική αλυσίδα.

Πανώ έγραφαν: “Η Black Friday εκμεταλλεύεται ανθρώπους και πλανήτη”, “Amazon έγκλημα” και “Απέραντη ανάπτυξη, πεπερασμένος πλανήτης”.

Σύμφωνα με την Extinction Rebellion, τα “εγκλήματα” της Amazon περιλαμβάνουν δραστηριότητες που εκπέμπουν περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα απ’ ό,τι μια μεσαίου μεγέθους χώρα, βοηθώντας τις εταιρείες ορυκτών καυσίμων.

Διαβάστε ακόμη

Ο Δεκάλογος της Black Friday

Οι παγίδες στις εκπτώσεις Black Friday-Cyber Monday

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας