16:37 Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Η απάντηση της Ένωσης εισαγγελέων στην υπόθεση-απόπειρας σύλληψης του δημοσιογράφου Θωμαΐδη

Η απάντηση της Ένωσης εισαγγελέων στην υπόθεση-απόπειρας σύλληψης του δημοσιογράφου Θωμαΐδη

Λίγες μέρες μετά από την απόπειρα σύλληψης με τη διαδικασία του αυτοφώρου, του δημοσιογράφου του ΣΚΑΙ, Κυριάκου Θωμαΐδη, η Ένωση Δικαστών-Εισαγγελέων έδωσε την απάντηση της, στις αναφορές εις βάρος εισαγγελέα και πταισματοδίκη.


Διαβάστε το χρονικό της απόπειρας σύλληψης του δημοσιογράφου εδώ


Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που παρατίθεται παρακάτω  και οι δυο λειτουργοί τήρησαν τη νομιμότητα τελώντας τα καθήκοντα τους. Ενώ σημειώνεται ότι η τήρηση της διαδικασίας του αυτοφώρου είναι ίδια για όλους τους πολίτες χωρίς εξαιρέσεις :

Αναλυτικά:

Τις τελευταίες ημέρες είδαν το φως της δημοσιότητας καταγγελίες τηλεοπτικού σταθμού σε βάρος εισαγγελικής λειτουργού και πταισματοδίκη για τον τρόπο που διεξήχθη η διαδικασία έρευνας με σκοπό τη σύλληψη δημοσιογράφου στα πλαίσια αυτοφώρου πλημμελήματος. Και οι δύο λειτουργοί τέλεσαν τα καθήκοντά τους σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες. Το επιχειρησιακό κομμάτι της έρευνας και η επιλογή των αστυνομικών που συμμετέχουν στην έρευνα εκφεύγουν της αρμοδιότητας των δικαστικών λειτουργών και αφορούν την Ελληνική Αστυνομία. Αποκλειστική υποχρέωση του παρισταμένου εισαγγελέα είναι η τήρηση της νομιμότητας κατά την έρευνα. Η τήρηση της διαδικασίας του αυτοφώρου και η σύλληψη εντός των χρονικών ορίων που θέτει ο νόμος αφορά όλους τους πολίτες και εξαίρεση δεν μπορεί να γίνει για κανένα.

Για το Γραφείο Τύπου

Χαράλαμπος Σεβαστίδης
Πρόεδρος Πρωτοδικών”

Διαβάστε ακόμη

-----------------------------------------------------------------------------------

Top News

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας