3:22 Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023
eReportaz

Live:

Η απάντηση Τσουκαλά στα περί «ψητού Μαροκινού»

Η απάντηση Τσουκαλά στα περί «ψητού Μαροκινού»

Μιλώντας το πρωί στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο Δημήτρης Τσουκαλάς τόνισε «Επί χρόνια ολόκληρα υπερασπίζομαι το αντιρατσιστικό κίνημα και επί δεκαετίες είμαι μέλος σε αντιρατσιστικά κινήματα». 

Όσον αφορά στην επίμαχη φράση «Ενδέχεται να χρησιμοποίησα μια ακραία έκφραση για να δείξω τον ακραίο αποτροπιασμό μου σε αυτά τα οποία βλέπουμε και στους θανάτους τους οποίους βλέπουμε σε τόσους μετανάστες οι οποίοι προσπαθούν να βρουν το δικό τους μέλλον. Δεν μπορεί κάποιος να απομονώνει δύο λέξεις».

Κληθείς να σχολιάσει τις έντονες αντιδράσεις που έχουν προκληθεί σημείωσε «Πρέπει κάποιος να κατανοήσει ότι πολλές φορές μπορεί καλά ή ενδεχόμενα να είναι ακραίο ότι κάποιοι χρησιμοποιούν και εκφράσεις τέτοιου είδους για να δείξουν έναν ακραίο αποτροπιασμό».

Να υπενθυμίσουμε οτι σε χθεσινη του συνέντευξη ο γενιός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών στο Star ανέφερε:

«Είναι άνθρωποι εξαθλιωμένοι και στρέφονται οι μεν κατά των δε. Σε κάποιες μέρες από τώρα θα έχει τελειώσει αυτό που βλέπουμε στην Ειδομένη. Τα hotspots θα γίνουν. Πέντε στα νησιά και δύο χερσαία, ένα κοντά στην Αθήνα και ένα κοντά στη Θεσσαλονίκη».

Ερωτηθείς αν αυτοί που βρίσκονται στην Ειδομένη θα επιστρέψουν σε hotspot κοντά στη Θεσσαλονίκη απάντησε «Τι θέλετε, να τους αφήσουμε στα σύνορα; Κάπου πρέπει να πάνε αυτοί. Τι θα κάνουν, θα κάθονται πάνω στις γραμμές του τρένου; Θα φύγουν από εκεί. Από την άλλη πλευρά τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Έχουν βάλει αλά παλαιά σύρματα ηλεκτροφόρα και ο άλλος κάηκε. Δηλαδή είχαμε ψητό Μαροκινό…τον έψησαν τον άνθρωπο. Τον έκαψαν».

 

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας