18:39 Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023
eReportaz

Live:

«Η απομόνωση δεν είναι η λύση» το μήνυμα του πρώτου webinar για τους ασθενείς με ρευματοπάθειες

«Η απομόνωση δεν είναι η λύση» το μήνυμα του πρώτου webinar για τους ασθενείς με ρευματοπάθειες

Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛΕΑΝΑ) πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία το 1ο διαδικτυακό εγχείρημά της για την ενημέρωση των ασθενών με ρευματικά και μυοσκελετικά προβλήματα στον COVID-19. Το διαδικτυακό σεμινάριο παρακολούθησαν πάνω από 4.500 άτομα. Η συγκεκριμένη ενέργεια πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία των εταιρειών Pfizer και Roche.

Το αίσθημα ευθύνης προς την ασθένεια, η ψυχραιμία, η αυτοσυγκράτηση και η συνεχής επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό είναι μερικές από τις συμβουλές που τόνισε για τους ασθενείς στην περίοδο του COVID-19 o κος Δημήτρης Μπόγδανος, Αν. Καθηγητής Παθολογίας & Αυτοάνοσων Νοσημάτων, Δ/ντής Κλινικής Ρευματολογίας & Κλινικής Ανοσολογίας, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. « Η απομόνωση δεν είναι η λύση. Αποφεύγουμε την επαφή με τον ιό και τα μολυσμένα άτομα και ακολουθούμε τα μέτρα προστασίας που συστήνονται για τις ευπαθείς ομάδες και συνεχίζουμε την θεραπεία μας πάντοτε με την συμβολή του γιατρού μας» συνέχισε ο κος Μπόγδανος.

Οι φυσικοθεραπευτές συμπαραστέκονται έμπρακτα στους ψυχικά δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας την περίοδο του COVID-19.Μέσω της  φυσικοθεραπείας ο ασθενής μπορεί να βελτιώσει την ψυχική του υγεία ανέφερε ο κος Σταύρος Σταθόπουλος,Φυσικοθεραπευτής εξειδικευμένος στην αποκατάσταση νευρολογικών & νευροψυχολογικών δυσχερειών Γ.Ν.Α «Ο Ευαγγελισμός».

«1 στους 4 ανθρώπους θα βιώσει κάποιου είδους ζήτημα ψυχικής υγείας κατά την διάρκεια της ζωής του ενώ το 70% των πρόωρων θανάτων των ψυχικώς πασχόντων οφείλεται στην κακή φυσική τους κατάσταση» τόνισε ο κος Σταθόπουλος.

Κορωνοϊός: Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις για τον φονικό ιό

Live: Ο παγκόσμιος χάρτης εξάπλωσης της πανδημίας

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας