Η αστυνομία απομάκρυνε τουλάχιστον 1.600 μετανάστες από καταυλισμούς στο Παρίσι

Η αστυνομία απομάκρυνε τουλάχιστον 1.600 μετανάστες από καταυλισμούς στο Παρίσι

Η αστυνομία του Παρισιού εκκένωσε σήμερα το πρωί δύο καταυλισμούς μεταναστών στο βόρειο τμήμα του Παρισιού και στο προάστιο Σεν Ντενί.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μία ημέρα αφότου ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ υποσχέθηκε ότι θα απομακρύνει όλους τους μετανάστες από ανεπίσημους καταυλισμούς που έχουν δημιουργηθεί στην πρωτεύουσα μέχρι το τέλος του έτους.

Η αστυνομία ανέφερε στο Twitter ότι συνολικά 1.606 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τους καταυλισμούς. Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν με λεωφορεία σε στάδια στην περιοχή για προσωρινή διαμονή, μετέδωσε η δημόσια ραδιοτηλεόραση FranceInfo.

Η αναπληρώτρια δήμαρχος του Παρισιού Ντομινίκ Βερσινί δήλωσε στο FranceInfo πως εκατοντάδες μετανάστες που διέμεναν στους καταυλισμούς ‘εξαφανίστηκαν’ πριν από την επιχείρηση επειδή η νομική τους κατάσταση δεν τους επιτρέπει να πάνε σε επίσημο κατάλυμα.

Ήταν η 59η εκκένωση ανεπίσημων καταυλισμών από το καλοκαίρι του 2015, δήλωσε η Βερσινί. Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Παρισιού Ντιντιέ Λαλεμάν δήλωσε στους δημοσιογράφους επιτόπου ότι δεν θα επιτρέψει να ξαναστηθούν οι καταυλισμοί.

Πηγή: protothema.gr

Σχόλια