21:49 Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:

«Οι αθλητές μας υπερέβαλαν εαυτούς»

«Οι αθλητές μας υπερέβαλαν εαυτούς»

Ικανοποιημένος από τις επιδόσεις των Ελλήνων αθλητών στους Μεσογειακούς Αγώνες της Μερσίνης, δήλωσε ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής, Αντώνης Νικολόπουλος στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Επιπλέον αναφέρθηκε στην διοργάνωση αλλά και στην φιλοξενία των Τούρκων.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Νικολόπουλος:

Ποια είναι η εντύπωση σας από το επίπεδο οργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων;

«Έχοντας πάει στους δύο προηγούμενους Μεσογειακούς, μπορώ να πω ότι οι γείτονές μας έδωσαν ιδιαίτερη σημασία στους Αγώνες. Ιδιαίτερη σημασία στη διαμονή, ιδιαίτερη σημασία στη μεταφορά, αλλά και στην εξυπηρέτηση των αποστολών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπήρχαν κάποια προβλήματα. Αλλά που δεν υπάρχουν; Τα περισσότερα στάδια τους είναι σε πολύ καλή κατάσταση και μπορεί να υπήρχαν κάποιες αδυναμίες, όπως το ότι δεν υπήρχε air condition στο κολυμβητήριο, αλλά αυτό δεν χάλασε τη γενική εικόνα. Το Μεσογειακό Χωριό για παράδειγμα ήταν καταπληκτικό…»

Έχουν ξοδέψει οι Τούρκοι πολλά χρήματα για τη διοργάνωση;

«Είναι γεγονός ότι έχουν δώσει πάρα πολλά. Δεν με ενδιαφέρει το κίνητρο τους, αλλά το αποτέλεσμα, το ότι έγιναν ωραίοι αγώνες εδώ στη Μερσίνα. Ίσως να το κάνουν για την μεγαλύτερη προβολή της χώρας ενόψει της απόφασης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, που διεκδικεί η Κωνσταντινούπολη».

Πως είδατε την αγωνιστική εμφάνιση των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών;

«Νομίζω ότι ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη και το αποδεικνύει αυτό η σύγκριση με την προηγούμενη διοργάνωση στην Πεσκάρα το 2009, όταν με διπλάσια ομάδα κατακτήσαμε 64 μετάλλια, έναν αριθμό που τον έχουμε πλησιάσει πάρα πολύ. Προσθέστε σε αυτό και τα εμπόδια που έχει δημιουργήσει στον αθλητισμό η κρίση, με τους μικρούς ή ανύπαρκτους σε κάποιες ομοσπονδίες προϋπολογισμούς για να καταλάβετε ότι οι αθλητές μας υπερέβαλαν εαυτούς. Σε αυτό προσθέστε και την εμπειρία και τις αναμνήσεις που απέκτησαν για να διαπιστώσετε ότι το πρόσημο ήταν θετικό. Όλα τα παιδιά ήρθαν εδώ για να τιμήσουν την φανέλα, να τιμήσουν τα ελληνικά χρώματα».

Πως ήταν η αντιμετώπιση που είχατε από τους Τούρκους;

«Η συμπεριφορά των διοργανωτών αλλά και των απλών ανθρώπων ήταν άψογη. Δεν έχουν τίποτα να μοιράσουν με τη χώρα μας, χαίρονται να ακούνε για την Ελλάδα, χαίρονται να μιλάνε για τα νησιά μας και θα ήταν ιδιαίτερα χαρούμενοι – όπως μας έλεγαν – εάν έρχονταν στη χώρα μας για διακοπές».

Δημιουργήθηκε κάποιο πρόβλημα στην ελληνική αποστολή;

«Ευτυχώς όλα κύλησαν ομαλά. Δεν υπήρχε κάποιο απρόοπτο, δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα κι όλοι επιστρέφουμε στη χώρα μας με χαμόγελο.»

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας