13:51 Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Αμπάντι: Η μάχη της Μοσούλης θα δοθεί από τις ιρακινές δυνάμεις

Αμπάντι: Η μάχη της Μοσούλης θα δοθεί από τις ιρακινές δυνάμεις

Η απόπειρα του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ να πιέσει το Ιράκ ώστε να αποδεχτεί έναν ρόλο για την Τουρκία στη μάχη για την ανακατάληψη της Μοσούλης από τους τζιχαντιστές συνάντησε τη σθεναρή αντίσταση του Ιρακινού πρωθυπουργού ο οποίος διαμήνυσε ότι οι δυνάμεις της χώρας του θα είναι αυτές που θα διώξουν τους άνδρες του ΙΚ από την πόλη.

“Γνωρίζω ότι οι Τούρκοι θέλουν να συμμετάσχουν, τους ευχαριστούμε όμως αυτό είναι κάτι που θα χειριστούν οι Ιρακινοί και οι Ιρακινοί θα απελευθερώσουν τη Μοσούλη και τα υπόλοιπα εδάφη” είπε ο Χάιντερ αλ Αμπάντι μετά τη συνάντησή του με τον Ας Κάρτερ στη Βαγδάτη.

Η μάχη της Μοσούλης θα δοθεί από τις ιρακινές, τις κουρδικές και άλλες τοπικές δυνάμεις, υπογράμμισε ο Αμπάντι.

“Δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα”, συνέχισε, προσθέτοντας ότι εάν η Βαγδάτη χρειαστεί βοήθεια “θα την ζητήσει από την Τουρκία ή από άλλες γειτονικές χώρες”.

Ο Κάρτερ είπε στους δημοσιογράφους ότι το ζήτημα της συμμετοχής των τουρκικών δυνάμεων στις επιχειρήσεις της Μοσούλης είναι ένα “δύσκολο θέμα”. Ο Αμπάντι του είπε κατά τη συνάντησή τους ότι είχε συνομιλίες για το θέμα αυτό με Τούρκους αξιωματούχους και αναμένεται ότι ο διάλογος θα συνεχιστεί. Ο ρόλος των ΗΠΑ, υπογράμμισε ο Αμερικανός υπουργός, είναι να συνεργάζεται με τους εταίρους στον διεθνή συνασπισμό, να προσπαθεί να επιλύει τέτοιες διαφορές και να διασφαλίζει ότι όλοι είναι επικεντρωμένοι στη μάχη κατά του ΙΚ.

“Αισιοδοξώ ότι μπορούμε να διαδραματίσουμε εποικοδομητικό ρόλο εδώ”, κατέληξ



ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας