13:02 Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Η Δανία με πολύ υψηλό αριθμό νέων κρουσμάτων κοντά στην ανοσία αγέλης

Η Δανία με  πολύ υψηλό αριθμό νέων κρουσμάτων κοντά στην ανοσία αγέλης

Η Δανία καταγράφει πολύ υψηλό αριθμό νέων κρουσμάτων της COVID-19. Τα περισσότερα ανήκουν στην παραλλαγή Όμικρον και η πλειοψηφία των ασθενών εμφανίζουν ήπια συμπτώματα. Άνω του 80% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί. Πολλοί εκτιμούν πως σύντομα η χώρα θα πετύχει την ανόσια αγέλης.

«Γενικά μιλώντας, μπορούμε να πετύχουμε ανοσία με δύο τρόπους. Ο ένας είναι να μολυνθεί μεγάλο τμήμα του πληθυσμού. Ο άλλος είναι να εμβολιαστεί η πλειοψηφία των πολιτών» δήλωσε ο Άλαν Ράντρουπ Τόμσεν, καθηγητής πειραματικής ιολογίας στο πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης.

Οι επιστήμονες ζητούν πιστή εφαρμογή των μέτρων προστασίας και σημειώνουν πως η μάχη με τον ιό δεν έχει τελειώσει. Όμως οι πολίτες ανυπομονούν για την κατάργηση των περιορισμών.

«Νομίζω πως γύρω στον Φεβρουάριο μπορούμε να άρουμε τους περιορισμούς. Είναι δύσκολο να είμαι ακριβής. Πιστεύω πως την Άνοιξη όλα θα είναι καλύτερα» δήλωσε η Λόνε Σίμονσεν, καθηγήτρια επιδημιολογίας στο πανεπιστήμιο Roskilde.

Αυτή τη στιγμή στη Δανία έχουν ανασταλεί όλες οι πολιτιστικές δραστηριότητες. Οι καλλιτέχνες διαμαρτύρονται έντονα. Οι ψυχαγωγικές και αθλητικές εγκαταστάσεις παραμένουν κλειστές, ενώ και το ωράριο των εστιατορίων έχει περιοριστεί. Μαθητές και εκπαιδευτικοί κάνουν δύο τεστ για να εισέλθουν στο σχολείο.

Διαβάστε ακόμη

Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: Πρέπει να νοσήσουν 4 εκατ. άνθρωποι για να φτάσουμε σε ανοσία αγέλης

Τι είναι η ανοσία αγέλης και γιατί οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ επιχειρούν μια ιδέα που ο Π.Ο.Υ. αποκαλεί «επικίνδυνη»;

 

Διαβάστε ακόμη

           

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας