More

  Η δικογραφία του διπλού φονικού – «Εμφάνισαν άλλο όπλο μετά από δυο μέρες»

  Οκτώ κάλυκες και τέσσερις βολίδες πολυβόλου, δύο νεκροί και ένας τραυματίας συνθέτουν το παζλ του διπλού φονικού στα Ανώγεια της Κρήτης που από το βράδυ του περασμένου Σαββάτου συγκλονίζει το πανελλήνιο.

  Η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη αρκετά πριν το φονικό. Όλα ξεκίνησαν όταν οι δύο νεαροί άνδρες, ο 32χρονος νεκρός, Γιώργος Ξυλούρης και ο 30χρονος Μανώλης Καλομοίρης ήρθαν σε σωματική αντιπαράθεση, σύμφωνα με τις καταθέσεις των αστυνομικών. Η διαμάχη διακόπηκε προσωρινά όταν ο Γιώργος Ξυλούρης αποχώρισε από το σημείο.

  Η ογκώδης δικογραφία της υπόθεσης μέρος της οποίας φέρνει στο φως το eReportaz.gr, αποκαλύπτει όλες τις φρικιαστικές πτυχές του δράματος.

  Ο Γιώργος Ξυλούρης επέστρεψε στο χώρο αυτή τη φορά φέροντας μαζί του όπλο. Τους δύο νεαρούς πήγε να χωρίσει ο πατέρας του Μανώλη, Λευτέρης Καλομοίρης με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

  Εν συνεχεία, ο Μανώλης Καλομοίρης βλέποντας τον πατέρα του να ξεψυχά με άλλο όπλο το οποίο πυροβόλησε και σκότωσε το Γιώργο Ξυλούρη.

  Στην προσπάθειά του να ηρεμήσει τα πνεύματα ο Εμμανουήλ Νταγιάντας, που εκείνη την ώρα περνούσε τυχαίο από το σημείο, τραυματίστηκε στο πόδι.

  Τι ανέφερε στην κατάθεσή του ο Μανώλης Καλομοιράκης;

  «Την 02-05-2020 και ώρα 22.00 βρισκόμουν στο πατρικό μου στα Ανώγεια και καθόμουν στο πεζοδρόμιο έξω από αυτό. Ενώ καθόμουν, ήρθε και πάρκαρε έξω από το σπίτι το αυτοκίνητο του ο Ξυλούρης και εν συνεχεία ήρθε προς το μέρος μου και φαινόταν αγριεμένος. Εγώ τον ρώτησα τι συμβαίνει, αυτός μου απάντησε ότι ψάχνει τον πατέρα. Εν συνεχεία τον ρώτησα για ποιο λόγο τον ψάχνει και αυτός μου απάντησε “Ρουφιάνος είναι και γκεσταπίτες είστε” και με απώθησε σπρώχνοντας με. Τότε εγώ τον χτύπησα στο πρόσωπο με την γροθιά μου και εν συνεχεία αυτός έφυγε τρέχοντας, προς την οικεία του η οποία είναι σε απόσταση τριάντα μέτρων από το πατρικό μου. Μετά εγώ μπήκα μέσα στο σπίτι, στο οποίο βρισκόταν ο πατέρας μου Λευτέρης Καλομοίρης και η μητέρα μου, Δέσποινα, στους οποίους είπα το περιστατικό. Εν συνεχεία πήγα στο μπάνιο να πληθώ, μετά από λίγη ώρα άκουσα τη μάνα μου να φωνάζει και ένα πυροβολισμό χωρίς να ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει. Τότε πήγα και πήρα το πιστόλι του πατέρα μου, το οποίο είχε φυλαγμένο σε ένα συρτάρι στο έπιπλο της τηλεόρασης και βγήκα στο δρόμο να δω τι συμβαίνει. Τότε πλησίασα και είδα τον πατέρα μου ξαπλωμένο στο έδαφος, κοιτώντας προς τα πάνω και δίπλα του πεσμένος ο Γιώργος Ξυλούρης, κρατώντας στο χέρι του ένα όπλο. Έπιασα τον πατέρα μου και είδα ότι είχε μια ανοιχτή τρύπα στο στήθος, ενώ τα μάτια και το στόμα του ήταν ανοιχτά. Άρχισα να πυροβολώ τον Ξυλούρη πολλές φορές χωρίς να θυμάμαι πόσες ακριβώς, στη συνέχει πέταξα το όπλο στο δρόμο και προσπάθησα να σηκώσω τον πατέρα μου, φωνάζοντας προς τα άτομα που είχαν συγκεντρωθεί να τον βοηθήσουν. Σήκωσα τον πατέρα μου και τον έβαλα στη καρότσα του οχήματος του Εμμανουήλ Νταγιάντα, ο οποίος ήταν επίσης στο σημείο και ξεκινήσαμε για το Κέντρο Υγείας Ανωγείων. Όταν φτάσαμε, κατέβασα τον πατέρα μου και τον έβαλα, σέρνοντας μέσα, όπου και τον έβαλα σε ένα φορείο. Μετά από λίγο που κατάλαβα ότι ήταν νεκρός, έφυγα από το Κέντρο Υγείας. Όσον αφορά τον τραυματισμό του Νταγιάντα, δεν γνωρίζω πως τραυματίστηκε, εγώ σίγουρα δεν έστρεψα το όπλο μου προς το μέρος του», ανέφερε ο κατηγορούμενος.

  Στην ερώτηση, αν είχε προσωπικές διαφορές με τον κτηνοτρόφο, ο γιος του νεκρού λυράρη, απάντησε ότι εκείνος δεν είχε διαφορά μαζί του, αλλά πως ο πατέρας του είχε διαφορές για κτηματικά θέματα, για ασήμαντους λόγους, όπως τον διαβεβαίωνε.

  Ο Μανώλης Καλομοίρης ανέφερε ότι το επίμαχο βράδυ, βγήκε από την πατρική του οικεία, από τις φωνές της μητέρας του. Βγαίνοντας έξω, είδε ξαπλωμένο στο έδαφος τον πατέρα του, με μια τρύπα στο στήθος του και σε κοντινή απόσταση, τον Μανώλη Ξυλούρη να κρατάει όπλο. Ο πατέρας του Καλομοίρη ήταν ακούνητος, με ανοιχτό το στόμα και ο ίδιος συμπέρανε ότι ήταν ήδη νεκρός. Αμέσως επέστρεψε στο σπίτι του, πήρε το πιστόλι που είχε φυλαγμένο ο πατέρας του, επέστρεψε στο σημείο της αντιπαράθεσης και με αυτό το πιστόλι πυροβόλησε τον κτηνοτρόφο μέχρι που τελείωσαν τα φυσίγγια. Στη συνέχεια του επιτέθηκε με γροθιές, μέχρι που άλλα άτομα τον σταμάτησαν και τον απομάκρυναν.

  Επεσήμανε δε στην κατάθεση του, ότι ο ίδιος δεν είχε οποιαδήποτε μορφής αντιπαράθεση με τον Ξυλούρη, πριν αντιληφθεί τον θανάσιμο τραυματισμό του πατέρα του.

  Η κατάθεση του κατηγορούμενου:

  Τι αναφέρει ο τραυματίας στην κατάθεσή του;

  Στην κατάθεση του ο τραυματίας, αναφέρει ότι είδε μια αναμπουμπούλα καθώς προχωρούσε με το αυτοκίνητο του και σταμάτησε να δει τι συμβαίνει. Μόλις κατέβηκε από το αυτοκίνητο και πλησίασε, άκουσε πυροβολισμό και ένιωσε έναν πόνο στο αριστερό του πόδι, κάτω από το γόνατο.

  Η κατάθεση του τραυματία:

  Τα ευρήματα της έρευνας

  Τις πρωινές ώρες της 03-05-2020 κατά την διάρκεια αστυνομικής έρευνας, στα δυο σπίτια, κατασχέθηκαν τα εξής ευρήματα. Στο σπίτι του Μανώλη Καλομοίρη, βρέθηκαν 20 πλήρη φυσίγγια πιστολιού διαμετρήματος 9 mm και μια κενή γεμιστήρα πιστολιού μάρκας Walhter. Στο σπίτι του Ξυλούρη βρέθηκε μια γεμιστήρα μάρκας Glock, καθώς και μια κυνηγετική καραμπίνα, της οποίας η Α.Κ.Κ.Ο είχε λήξει το 2017, ενώ στερείτο μειωτήρα για τον περιορισμό του αριθμού φυσιγγίων, στο νομίμως προβλεπόμενο.

  Από την εξέταση – πραγματογνωμοσύνη που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο τραυματισμός του Εμμανουήλ Νταγιάντα που σταμάτησε να βοηθήσει, προέκυψε από τα πυρομαχικά που δέχεται το πιστόλι του Μανώλη Καλομοίρη.

  Σημειώνεται ακόμη, ότι οι τρεις σφαίρες πυροβόλου όπλου που βρέθηκαν στο σώμα του κτηνοτρόφου, ταιριάζουν ομοίως με το διαμέτρημα του παραδοθέντος όπλου που έφερε πάνω του ο Μανώλης Καλομοίρης, όταν και παραδόθηκε στις αστυνομικές Αρχές, επί της εθνικής οδού Ρεθύμνου- Ηρακλείου στο ύψος του Μπαλίου δήμου Μυλοποτάμου. Δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμη αν η σφαίρα που διαπέρασε το σώμα του άτυχου λυράρη ανήκει στο όπλο που κρατούσε ο 30χρονος κτηνοτρόφος.

  Η κατάθεση του αστυνομικού:

  Διονύσης Βέρρας: «Εμφάνισαν άλλο όπλο μετά από 2 μέρες»

  Ο δικηγόρος του Μανώλη Καλομοιράκη, Διονύσης Βέρρας μιλώντας αποκλειστικά στο eReportaz.gr αποκάλυψε πολλά για τις νέες εξελίξεις στην υπόθεση:

  «Όλα τα στοιχεία δείχνουν πως το όπλο με το οποίο χτυπήθηκε θανάσιμα ο 62χρονος κρύφτηκε από κάποιους λίγο μετά τη δολοφονία και μετά από 2 μέρες εμφανίστηκε ξανά. Εμφανίστηκε ένα άλλο όπλο από την άλλη πλευρά για να μην οδηγήσει κάπου η βαλιστική εξέταση. Πολύ γρήγορα θα υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις», ανέφερε ο δικηγόρος.

   

  Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Πότε αναμένεται ο κινεζικός πύραυλος να εισέλθει στη γη

  Τα απομεινάρια του μεγαλύτερου πυραύλου της Κίνας, ο οποίος εκτοξεύθηκε την περασμένη εβδομάδα, αναμένεται να πέσουν στη Γη αργά σήμερα το βράδυ ή νωρίς...

  Ιερουσαλήμ: 180 τραυματίες σε συγκρούσεις ισραηλινής αστυνομίας – Παλαιστινίων

  Περισσότεροι από 175 Παλαιστίνιοι και έξι Ισραηλινοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν χθες Παρασκευή, οι περισσότεροι από τους οποίους στην Πλατεία των Τεμενών, στην Παλιά Πόλη της...

  Κοινή επιστολή πέντε επικεφαλής κρατών – μελών της ΕΕ προς προέδρους Κομισιόν και Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τα εμβόλια

  Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να πρωτοστατήσει στις διεθνείς προσπάθειες για να νικήσει την COVID-19 ενισχύοντας την παραγωγή και τη διανομή εμβολίων κατά του κορονοϊού...

  Τέλη κυκλοφορία με το μήνα: Άνοιξε η πλατφόρμα myCar για την ψηφιακή άρση ακινησίας

  Η ηλεκτρονική πλατφόρμα myCar της ΑΑΔΕ άνοιξε και πλέον χιλιάδες ιδιοκτήτες έχουν την ευκαιρία να «πάρουν πίσω» τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους πληρώνοντας...

  Κυριάκος Μητσοτάκης: Απελευθέρωση πατεντών για να γεφυρωθεί το χάσμα ανεπτυγμένων – αναπτυσσόμενων χωρών

  Έμφαση στις αλλαγές που επιφέρει υπέρ των δικαιωμάτων του εργαζομένου το υπό κατάθεση νομοσχέδιο για τα εργασιακά, στην ανάγκη της συντομότερης δυνατής υιοθέτησης του...