7:58 Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023
eReportaz

Live:

Η δημοφιλία του Τζο Μπάιντεν στο χαμηλότερο σημείο της προεδρίας του

Η δημοφιλία του Τζο Μπάιντεν στο χαμηλότερο σημείο της προεδρίας του

Κοντά στο χαμηλότερο σημείο της προεδρίας του, στο 41%, βρίσκεται το ποσοστό δημοτικότητας του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο εμφανίζει μικρές διαφορές σε σχέση με την περίοδο πριν από την διαπραγμάτευση σε τεταμένο κλίμα με τους Ρεπουμπλικανούς βουλευτές του Κογκρέσου με αφορμή το ομοσπονδιακό κυβερνητικό χρέος, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos.

Η δημοσκόπηση που διεξήχθη σε τέσσερις μέρες ολοκληρώθηκε την Δευτέρα και έδειξε μια οριακή αύξηση στο ποσοστό δημοτικότητας του Μπάιντεν, σε σχέση με τον περασμένο μήνα, όταν το 40% των ερωτηθέντων απάντησε ότι εγκρίνει τις επιδόσεις του από τότε που ανέλαβε την προεδρία τον Ιανουάριο του 2021.

Κυρίαρχη ανησυχία για τους ερωτηθέντες ήταν η οικονομία.

Περίπου 56% των ερωτηθέντων υποστήριξε την αποστολή περισσότερων αμερικανικών όπλων και οικονομικής βοήθειας προς την Ουκρανία για τον πόλεμο με τη Ρωσία – σχεδόν όμοιο ποσοστό με εκείνο του Φεεβρουαρίου.

Παρ’ όλα αυτά, η υποστήριξη δεν κατανέμεται όμοια και στα δύο πολιτικά κόμματα: περίπου το 73% των Δημοκρατικών στηρίζει την αποστολή μεγαλύτερης βοήθειας σε σύγκριση με το 44% των Ρεπουμπλικανών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΗΠΑ: Σκόνταψε και έπεσε ξανά ο Τζο Μπάιντεν

Ο Ντόναλντ Τραμπ υπόσχεται να “σβήσει” τον Τζο Μπάιντεν το 2024

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας