21:51 Τετάρτη 22 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Οι διορισμοί της τρικομματικής κυβέρνησης στην ΕΡΤ

Οι διορισμοί της τρικομματικής κυβέρνησης στην ΕΡΤ

Οι ίδιοι  άνθρωποι που έκλεισαν την ΕΡΤ καταγγέλλοντας όργιο διαφθοράς, αδιαφάνειας και σπατάλης στους κόλπους της, αποδεικνύεται ότι διόριζαν στη δημόσια τηλεόραση από το παράθυρο μέχρι και την τελευταία στιγμή φίλους και ημετέρους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», με την αθάνατη μέθοδο του ειδικού συμβούλου και του προσωπικού ειδικών θέσεων, εκλεκτοί της κυβέρνησης αλλά και προσωπικά του κυβερνητικού εκπροσώπου, κ. Σίμου Κεδίκογλου, τοποθετήθηκαν σε υψηλά αμειβόμενα πόστα στην ΕΡΤ, γεγονός που θέτει σε αμφισβήτηση στην πράξη τη μαχητική ρητορική του κυβερνητικού εκπροσώπου υπέρ της πάταξης των σκανδαλωδών ρουσφετολογικών φαινομένων που στιγμάτισαν τη λειτουργία του κρατικού φορέα ενημέρωσης.

Πρόκειται για τις περισσότερες από τις 30 επιλογές προσώπων που πραγματοποιήθηκαν που πραγματοποιήθηκαν σε μια χρονική στιγμή που του βασικό ζητούμενο της  κυβέρνησης ήταν η περιστολή του μισθολογικού κόστους του Δημοσίου.

Συνολικά 10 ιδιαιτέρες γραμματείς στελέχωσαν τα διευθυντικά γραφεία της ΕΡΤ . Στο πλαίσιο της διακομματικής συνεννόησης αλλά και ποσόστωσης διορίστηκαν σε θέσεις ειδικών συμβούλων και πολιτικά στελέχη της τρικομματικής κυβέρνησης.

Σε θέση ειδικού συμβούλου θεμάτων προγράμματος-ειδικών εκπομπών τοποθετήθηκε ο δημοσιογράφος και υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια Αττικής, Αντώνης Λιάρος.  Οι μικτές του αποδοχές καθορίστηκαν στα 3.500 ευρώ. Την ίδια εποχή προσελήφθη με 3.000 ευρώ τον μήνα ως ειδικός σύμβουλός σε θέματα επικοινωνίας και η πολιτευτής της Ν.Δ. στην Εύβοια, εκλογική περιφέρεια του κ. Κεδίκογλου, κυρία Ματίνα Ρέτσα. Ένας ακόμα πολιτευτής , από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ αυτή τη φορά, τοποθετήθηκε σε θέση ειδικού συμβούλου στην ΕΡΤ. Ο κ. Γιώργος Μπράμος, υποψήφιος στην Α΄Αθήνας, παρείχε συμβουλευτικό ρόλο σε θέματα προγράμματος ψυχαγωγικού πολιτιστικού αντί 3.500 ευρώ τον μήνα.

Αντώνης Λιάρος

Αντώνης Λιάρος

 

Ματίνα Ρέτσα

Ματίνα Ρέτσα

Γιώργος ΜπράμοςΓιώργος Μπράμος

 

Με τις ίδιες αποδοχές τοποθετήθηκε ως σύμβουλος της Γενικής Διεύθυνσης ΕΡΤ3 ο δημοσιογράφος Χρήστος Νικολαΐδης. Μέχρι τότε ήταν υπεύθυνος του γραφείου τύπου της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας.  Στα 3.500 ευρώ καθορίστηκαν και οι αποδοχές της Ανθής Σαλαγκούδη, κόρη του πρώην υφυπουργού  των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργου Σαλαγκούδη.

Ανθή Σαλαγκούδη

Ανθή Σαλαγκούδη

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας