13:08 Τρίτη 16 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Η Δώρα που ξέχασε την κυβέρνηση και ασχολείται με τη... Νέα Αριστερά

Η Δώρα που ξέχασε την κυβέρνηση και ασχολείται με τη... Νέα Αριστερά

Πλέον «εχθρός» είναι ο πρώην σύντροφος και η διάσπαση καλά κρατεί…

Κάποτε το σύνθημα που ένωσε τους πάσης φύσεως Αριστερούς στις πλατείες και στους δρόμους ήταν ξεκάθαρο: «Ένας είναι εχθρός, ο ιμπεριαλισμός». Τα χρόνια πέρασαν, τα δεδομένα και τα πολιτικά απωθημένα άλλαξαν. Εκείνο που δεν άλλαξε είναι η τακτική όσων εξακολουθούν και αυτοπροσδιορίζονται ως «Αριστεροί». Συνεχίζουν και τρώγονται αναμεταξύ τους και διασπώνται σε περισσότερα κομμάτια και από μια… μπάμπουσκα. Λες και όντως έχουν επηρεαστεί από τη ρωσική τεχνοτροπία στη δημιουργία της πιο διάσημης κούκλας στο άλλοτε επονομαζόμενο «Ανατολικό μπλοκ».

Η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε ως μία φυσιολογική εξέλιξη, 30 χρόνια μετά τη διάσπαση του ΚΚΕ κι ενώ είχε προηγηθεί μία άλλη διάσπαση που έβαλε στην πολιτική ζωή του τόπου και το ΚΚΕ Εσωτερικού ως ανεξάρτητη πολιτική ιδεολογία, παρότι επηρεαζόταν στις βασικές αρχές από το… μητρικό εργοστάσιο, δηλαδή, το ΚΚΕ της άλλοτε πανίσχυρης ΕΣΣΔ.

Ο εχθρός, λοιπόν, μεταβάλλεται. Μας το απέδειξε η Δώρα Αυγέρη. Αν και υπέδειξε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ως στόχο τη στιβαρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με την πρώτη εμφάνιση στη Βουλή της 11μελούς ομάδας που συνέθεσαν τη Νέα Αριστερά, τα πυρά στράφηκαν προς το μέρος της.
«Νομίζω ότι η ερώτηση αυτή πρέπει να απευθυνθεί σε αυτούς που αποχώρησαν, και μάλιστα με τον τρόπο που αυτό έγινε αυτό, αφήνοντας ένα κενό στο πολιτικό “γιατί”. Και η απάντηση δεν έχει δοθεί όχι σε αυτούς που έμειναν στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στα στελέχη, αλλά στον απλό κόσμο, σε αυτούς που συμμετείχαν στη διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου τον περασμένο Σεπτέμβριο και –πολύ περισσότερο– σε αυτούς τους πολίτες που επέλεξαν τους συγκεκριμένους πρώην συντρόφους και πρώην συντρόφισσες να είναι στο Κοινοβούλιο, εκπροσωπώντας την αξιωματική αντιπολίτευση, τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Το πολιτικό επίδικο δεν δικαιολογήθηκε από πλευράς τους, είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό και θα κριθούν γι’ αυτό» απάντησε η Αυγέρη στο ερώτημα γιατί έφυγαν από την Κουμουνδούρου οι δύο της «Ομπρέλας» και οι εννέα της Έφης Αχτσιόγλου.

Το σύνθημα

Ο νέος στόχος βρέθηκε! Και επιβεβαιώθηκε και με την οδηγία να μη βρίσκονται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στα ίδια πάνελ με τους… εχθρούς από τη Νέα Αριστερά.
Κάπως έτσι, άλλαξε και το σύνθημα. «Ένας είναι ο εχθρός, ο πρώην σύντροφος», που λένε και στα πέριξ της πλατείας Κουμουνδούρου, αλλά και στις παρυφές του Ζαππείου.

«Ναι, δεν νομίζω ότι εισπράττετε αυτή την απάντηση πρώτη φορά από μένα, είναι η μόνη απάντηση που έχει δοθεί σε αυτό το “γιατί” από τον απλό κόσμο, ο οποίος είχε και άλλες απαιτήσεις, όπως το να παραδοθούν οι έδρες στη Βουλή» συνέχισε η Δώρα την εξήγησή της για την αποχώρηση των 11, που κατά τη γνώμη της, αλλά και με βάση όσα αφουγκράζεται από τους πολίτες, μόνο… υπέροχοι δεν είναι.

«Ο κόσμος, ανεξάρτητα αν στήριξε το Στέφανο Κασσελάκη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αισθάνεται πληγωμένος και πολύ προσβεβλημένος. Μπορούμε μετά βεβαιότητας να πούμε επίσης ότι η μεγάλη πλειοψηφία των απλών μελών και των στελεχών έχει παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ» συμπλήρωσε η Αυγέρη σε τηλεοπτική εμφάνισή της.
Αν και έμπειρη δημοσιογράφος, η Δώρα δείχνει να αγνοεί βασικούς κανόνες επικοινωνίας. Δεν γίνεται να αφήνει ένα κόμμα τούς πρώην συντρόφους του ή τους πολιτικούς αντιπάλους του να παίζουν μόνοι τους… μπαλίτσα στα κανάλια.

Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα σε καπελώσουν. Εκτός και αν υπάρχει κάποιος λόγος που εμείς αγνοούμε. Αν, για παράδειγμα, θεωρούν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι η Νέα Αριστερά υπερτερεί στη ρητορική και την επιχειρηματολογία. Αλλά πώς μπορείς να δεχθείς κάτι τέτοιο από το κόμμα ενός νέου αρχηγού, ο οποίος δείχνει ότι στηρίζεται αποκλειστικά στην επικοινωνία;

Η Δώρα, βέβαια, έχει δείξει και στο παρελθόν ότι της αρέσει το… Ghostbusters, σε απλά ελληνικά το κυνήγι φαντασμάτων. Κάποτε απέρριπτε την εμφάνισή της σε τηλεοπτικές εκπομπές επειδή ο δημοσιογράφος τής είχε ασκήσει κριτική στην εφημερίδα του. Αντί να εμφανιστεί, να επιχειρηματολογήσει και να απαντήσει, η νυν εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ προτιμούσε να λέει ότι «δεν θα του καλύψω εγώ την εκπομπή…». Έτσι, όμως, δεν γίνεται δουλειά. Ούτε καν αντιπολίτευση. Αλλά είπαμε ότι τώρα άλλος είναι ο εχθρός, ο πρώην σύντροφος που δηλώνει Αριστερός.

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας