3:34 Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Η έρευνα στα γραφεία της Novartis, oι επόμενες κινήσεις και η πολιτική σπέκουλα

Η έρευνα στα γραφεία της Novartis, oι επόμενες κινήσεις και η πολιτική σπέκουλα

Εξελίξεις σε πολιτικό και δικαστικό επίπεδο προκύπτουν από την αποπειρα αυτοκτονίας του εν ενεργεία στελέχους της Novartis. Oι εισαγγελείς Διαφθοράς συνεχίζουν την έρευνά τους ενώ αξιολογούν τα στοιχεία που συνέλεξαν σε προ δεκαημέρου σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ελλάδος. Την ίδια στιγμή περιμένουν απαντήσεις στα αιτήματα δικαστικής συνδρομής που έστειλαν στις ΗΠΑ, ενω στο άμεσο μέλλον αναμένεται να καλέσουν και μάρτυρες. Μεταξύ τους αναμένεται να είναι και ο πολιτικός από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας που συνεισέφερε στην αποκάλυψη της υπόθεσης όπως έγραψε το ereportaz.

Την ίδια στιγμή στο ζενίθ βρίσκεται η προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης της υπόθεσης που ξεκίνησε με ένα ποστάρισμα στο facebook του συνήθη υπόπτου Παύλου Πολάκη ο οποίος υποσχόταν εξελίξεις μετά την Πρωτοχρονιά. Oι διαρροές και οι ψίθυροι ότι στην υπόθεση εμπλέκεται συγκεκριμένος αριθμός υπουργών από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, χαρακτηρίζονται τουλάχιστον ανυπόστατες.

Και αυτό γιατί, όπως πληροφορείται το ereportaz, από πρόσωπα που γνωρίζουν το περιεχόμενο της έρευνας στην Αμερική “αυτή την στιγμή τα πάντα είναι υπό διερεύνηση. 

“Αυτή η έρευνα φυσικά και αφορά και πολιτικά πρόσωπα. Εάν πήραν λεφτά για να ενεργήσουν υπέρ των συμφερόντων της εταιρείας. Αλλά δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής απτά αποτελέσματα”, λεει κορυφαία πηγή από την άλλη άκρη του Ατλαντικού. 

 

Τα σχόλια του Πέτρου Κουσουλού για το θέμα της Νοβάρτις

Η συγκεκριμένη υπόθεση, ερευνάται από τους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς, με εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Σταύρου Κοντονή.

Σήμερα πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης τόνιζαν πως, «σε κάθε περίπτωση, η δικαστική έρευνα θα είναι γρήγορη και σε βάθος». Αυτό προκάλεσε θυμηδία καθώς ως γνωστόν τέτοιας έκτασης έρευνες χρειάζονται χρόνο για να περατωθούν ιδιαίτερα όταν απαιτείται η συνδρομή άλλων κρατών.

Στόχος πάντως των εισαγγελέων είναι να διερευνήσουν τις καταγγελίες για μίζες σε 4.000 γιατρούς και κρατικούς λειτουργούς που προωθούσαν τα φάρμακά της Novartis.

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας