13:10 Σάββατο 2 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Η ειρωνική απάντηση της Μόσχας στο tweet του Μ. Πομπέο

Η ειρωνική απάντηση της Μόσχας στο tweet του Μ. Πομπέο

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ  Μάικ Πομπέο με ανάρτησή του στο Twitter την Κυριακή, θέλησε να απαντήσει  στις αιτιάσεις για «μαλακή» στάση της Ουάσιγκτον έναντι της Ρωσίας, ισχυριζόμενος ότι καμία κυβέρνηση στις ΗΠΑ δεν ήταν πιο σκληρή απέναντι στη Μόσχα από την υπάρχουσα υπό τον Τραμπ.

Η διοίκηση του Τραμπ κατηγορήθηκε από τους αντιπάλους του ότι ειδικά κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους του Προέδρου υιοθέτησε μια φαινομενική «ήπια» στάση λόγω της «συμπαιγνίας» ΗΠΑ – Ρωσίας, που υποτίθεται πως η Μόσχα βοήθησε τον Τραμπ να εκλεγεί το 2016 – ένας ισχυρισμός που κρίθηκε εντελώς αβάσιμος μετά από μια μακρά έρευνα που διεξήγαγε ο ειδικός εισαγγελέας, Ρόμπερτ Μιούλερ, από τον Μάϊο του 2017 μέχρι τον Μάρτιο του 2019.

Η ανάρτηση, με hashtag #LeadingFromTheFront, συνοδεύτηκε από μια φωτογραφία του Πούτιν με τις λέξεις «Ρωσία, Ρωσία, Ρωσία» τοποθετημένη πάνω του.

Αμέσως μετά το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών “επαινέσε”… ειρωνικά τις «προσπάθειες» της κυβέρνησης Τραμπ αναφορικά με τη Ρωσία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μπράβο σας, σκληροί τύποι» με το ίδιο hashtag με το tweet του Πομπέο.

Μάλιστα, το ρωσικό  ΥΠΕΞ επισύναψε και έναν πίνακα με τίτλο «Retreat of Napoleon» που αναφέρεται στην υποχώρηση του Γάλλου στρατιωτικού από τη Ρωσία που δημιούργησε ο Γερμανός ζωγράφος, Άντολφ Νόρθεν.

Ο Ναπολέων Βοναπάρτης, αρχηγός της Γαλλίας στις αρχές του 19ου αιώνα, υπέστη ήττα όταν προσπάθησε να εισβάλει στη Ρωσία, ενώ παρά τις αρχικές επιτυχίες, ο στρατός του, που λιμοκτονούσε και πάγωσε από το κρύο μέσα στο βαρύ χειμώνα της Μόσχας, αναγκάστηκε να υποχωρήσει.

Διαβάστε επίσης 

To Ιράν ανακοίνωσε πρόγραμμα εμπλουτισμού ουρανίου

Απόφαση έκπληξη Βρετανικού δικαστηρίου: Ο ιδρυτής του Wikileaks δεν θα εκδοθεί στις ΗΠΑ

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας