9:15 Κυριακή 29 Μαΐου 2022
eReportaz

Live:

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν το τέλος στις κάμερες στα σχολεία

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν το τέλος στις κάμερες στα σχολεία

Λίγες ώρες μετά την επιστροφή των μαθητών του Γυμνασίου, αλλά και των μαθητών της Α και Β Λυκείου στα σχολεία την Δευτέρα, οι εκπαιδευτικοί, στη συντριπτική τους πλειοψηφία αποφάσισαν να μην ακολουθήσουν την οδηγία του υπουργείου Παιδείας για κάμερες στα σχολεία και live μετάδοση του μαθήματος.

 

Σχετικά Άρθρα:

Νίκη Κεραμέως: Μίλησε για τον “αφορισμό”, το άνοιγμα των σχολείων, τις Πανελλαδικές εξετάσεις

Άνοιγμα σχολείων: Θερμομετρήσεις, σημάδια στο προαύλιο και αντισηπτικά

 

Μετά το τέλος των μαθημάτων της Δευτέρας στα περισσότερα σχολεία της χώρας πραγματοποιήθηκαν συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων, οι οποίοι σε όλες τις διευθύνσεις εκπαίδευσης τοποθετήθηκαν κατά της τροπολογίας Κεραμέως και της εφαρμογής της.

Από τη στιγμή μάλιστα που στην τροπολογία αναφέρεται ρητά ότι  η ζωντανή μετάδοση του μαθήματος «δύναται να πραγματοποιηθεί»,  είναι στο χέρι του κάθε εκπαιδευτικού αν θα την ακολουθήσει. Και η απόφαση των εκπαιδευτικών είναι ξεκάθαρη. Ελάχιστοι είναι αυτοί που μπήκαν στη διαδικασία να συζητήσουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Αλλά και αυτοί που θέλουν να  το πραγματοποιήσουν δεν θα μπορούν καθώς τα τεχνικά μέσα στα σχολεία το καθιστούν πολύ δύσκολο.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, διοργανώνεται σήμερα στα Προπύλαια το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) ζητούν μεταξύ άλλων, να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία, να μην εφαρμοστεί η «απαράδεκτη», όπως χαρακτηρίζουν τροπολογία για την ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων, να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα σχολεία, να στηριχθεί το δημόσιο σχολείο και να αυξηθεί η χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό και να μπει φραγμός «στις απαράδεκτες πιέσεις των σχολαρχών που εξαναγκάζουν τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς να κάνουν μάθημα με κάμερες στην τάξη».

Live: Ο παγκόσμιος χάρτης εξάπλωσης της πανδημίας

Κορωνοϊός: Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις για τον φονικό ιό

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας