13:32 Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Η ΕLPEN επενδύει και επαναπατρίζει ελληνικά μυαλά

Η ΕLPEN επενδύει και επαναπατρίζει ελληνικά μυαλά

Το εργοστάσιο της ELPEN στο Πικέρμι καθώς και το υπό κατασκευήν Ινστιτούτο Έρευνας και Καινοτομίας της εταιρείας στα Σπάτα επισκέφθηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας.

Η ELPEN δραστηριοποιείται εδώ και 56 χρόνια στην παραγωγή επώνυμων ελληνικών φαρμάκων, διατηρώντας την παραγωγική της βάση στη χώρα μας και δημιουργώντας σημαντική προστιθέμενη αξία. Η εταιρεία δίνει έμφαση στην έρευνα και την ανάπτυξη και είναι πάγια πολιτική της να επενδύει περισσότερο από 10% του ετήσιου κύκλου εργασιών της σε ερευνητικά προγράμματα. Εδώ και 25 χρόνια λειτουργεί το μεγαλύτερο ιδιωτικό κέντρο Βιοϊατρικής στην Ελλάδα και με το νέο Ινστιτούτο Έρευνας και Καινοτομίας στα Σπάτα Αττικής θα συνεισφέρει ακόμη περισσότερο στην έρευνα και θα ενισχύσει την ανάπτυξη στη χώρα μας.

Για την επόμενη τετραετία η ELPEN δρομολογεί ένα επενδυτικό πλάνο ύψους 120 εκατ. ευρώ, μέρος του οποίου αποτελεί και το νέο Ινστιτούτο Έρευνας και Καινοτομίας στα Σπάτα Αττικής. Σήμερα η εταιρεία απασχολεί 1.100 εργαζομένους σε επίπεδο ομίλου. Με τις νέες επενδύσεις που υλοποιεί θα δημιουργήσει 250 νέες άμεσες θέσεις εργασίας κυρίως για επιστήμονες υψηλής εξειδίκευσης, συμβάλλοντας ενεργά στον επαναπατρισμό των Ελλήνων επιστημόνων και τον περιορισμό του brain drain.

Στρατηγική (διπλή) επένδυση της ELPEN ύψους 51.000.000 €

200 τάμπλετ προσφορά της ELPEN στη σεισμόπληκτη Σάμο

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας