15:18 Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Η ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας στο επίκεντρο της συνάντησης Σταθάκη-Τζεντιλόνι

Η ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας στο επίκεντρο της συνάντησης Σταθάκη-Τζεντιλόνι

Οι προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας ελληνικών και ιταλικών επιχειρήσεων στον τομέα της ενέργειας, της αγροδιατροφικής βιομηχανίας, των υποδομών και των μεταφορών συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχαν ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης και ο γγ του υπουργείου, Ηλίας Ξανθάκος, με τον Ιταλό υπουργό Εξωτερικών Πάολο Τζεντιλόνι.

Μετά τη συνάντηση ο Ιταλός αξιωματούχος επεσήμανε τα εξής: «Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση με τον κ. Σταθάκη, με τον οποίο συζητήσαμε τις προοπτικές που έχουν οι σχέσεις Ελλάδας-Ιταλίας για την οικονομία», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Ιταλός αξιωματούχος, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «έχουμε ήδη πολύ καλές σχέσεις και ότι υπάρχει ακόμη δυνατότητα βελτίωσης και ενδυνάμωσης της συνεργασίας των δύο χωρών σε πολλούς τομείς, όπως στην αγροδιατροφική βιομηχανία, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τις υποδομές».

«Τόσο η Ελλάδα όσο και η Ιταλία πιστεύουν ότι η Ευρώπη ως σύνολο θα πρέπει να επιλέξει μια πιο ενεργή πολιτική σε σχέση με την ανάπτυξη, την απασχόληση και τις επενδύσεις. Αυτό το ζήτημα άλλωστε θα αποτελέσει τον στόχο μας για το επόμενο διάστημα», τόνισε ο Πάολο Τζεντιλόνι.

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας