More

  Οι επώνυμοι αποκαλύπτουν πως πέρασαν κατ’ οίκον το Πάσχα

  Eνα Πάσχα πολύ διαφορετικό από όσα έχουμε ζήσει μέχρι σήμερα ήταν το φετινό. Ένα Πάσχα που σίγουρα δεν είχε κάτι από το άρωμα των ανθισμένων λουλουδιών στο χωριό και δεν αντηχούσαν γέλια στις αυλές. Το ραδιόφωνο που συνήθως βρισκόταν δίπλα στη σούβλα δεν έπαιζε μόνο παραδοσιακά τραγούδια αλλά μετέδιδε και τα τελευταία νέα για την πανδημία. Πάσχα κορωνοϊού το φετινό, που μας βρήκε όλους στα σπίτια μας.

  Οι επώνυμοι μίλησαν το Μ. Σάββατο στην «ΜΠΑΜ» λίγο πριν το δικό τους Πάσχα στο σπίτι και έστειλαν το μήνυμά τους εν μέσω πανδημίας.

  Δέσποινα Στυλιανοπούλου

  Ενα όνομα, μια ιστορία και εκατοντάδες σπουδαίοι κινηματογραφικοί και θεατρικοί ρόλοι. Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου στέλνει το δικό της μήνυμα στον κόσμο για αυτές τις ημέρες. «Μένουμε όλοι μέσα και αυτό να γίνει σλόγκαν και δεν προφυλασσόμεθα. Και έξω να βγούμε πρέπει να έχουμε τα απαραίτητα μαζί μας γιατί είναι πολύ ύπουλος ο κορωνοϊός. Κλείστε τις πόρτες δυνατά γιατί είναι πολύ πονηρός ο κορωνοϊός και θέλει να μπει στο σπίτι μας». Στο σπίτι θα περάσει και η ίδια το Πάσχα, όπως αναφέρει στην «Μ»: «Το Πάσχα θα μείνω μέσα στο σπίτι, δεν πάω πουθενά. Πρέπει να καταλάβουμε τον κίνδυνο γιατί πολλοί αψηφούνε. Αν δεν φας μια μέρα το αρνάκι το σουβλιστό και το φας τον άλλον μήνα που θα είσαι υγιής, δεν είναι το ίδιο και καλύτερο να το γλεντήσουμε όλοι μαζί; Αν θέλετε να μη λείψει κανένας από το πασχαλινό φτωχικό τραπέζι μην ανοίξει κανείς στον ιό τον Πάσχα. Προσέξτε, μην του ανοίξετε την πόρτα. Εγώ έχω περάσει δύο κατοχές, μία το 1945 και μία τώρα, αλλά τώρα είναι για το καλό μας». Για το τέλος η αγαπημένη ηθοποιός στέλνει τις ευχές της: «Εύχομαι σε όλο τον κόσμο με την ανάσταση του Χριστού μας να αναστηθούμε όλοι και να μας δώσει αυτό που θέλουμε όλοι, την ίαση Να μη θρηνήσουμε το Πάσχα κανέναν».

  Ελένη Φιλίνη

  Το αισιόδοξο μήνυμά της για τις όμορφες μέρες που σύντομα θα έρθουν διαδίδει η αειθαλής Ελένη Φιλίνη μέσα από την εφημερίδα μας. «Φυσικά πρέπει να μείνουμε μέσα. Είμαστε ήδη έναν μήνα μέσα και νομίζω ότι μετά το Πάσχα, αν πάνε καλά τα πράγματα, θα ηρεμήσουμε, γιατί όλοι έχουμε ανάγκη να βγούμε και όλοι είμαστε πιεσμένοι πάρα πολύ. Δεν πειράζει αν κάνουμε και ένα Πάσχα σε ηρεμία», αναφέρει και συνεχίζει: «Φυσικά θα μείνω στο σπίτι και τώρα. Και εμένα μου έχουν λείψει οι δικοί μου και τα ζώα μου, αλλά αναγκαστικά είμαστε εγκλωβισμένοι. Δεν είναι κάτι που το θέλουμε, αλλά πρέπει να γίνει. Να κάτσουμε μέσα το Πάσχα για να βγούμε, γιατί αν ξεχυθεί ο κόσμος στους δρόμους μετά θα έχουμε κανά μήνα πάλι μέσα σε καραντίνα και δεν είναι ό,τι καλύτερο μας έχει συμβεί αυτό. Είναι λάθος να πάνε οι θυσίες μας λάθος. Δεν παθαίνουμε τίποτα να μείνουμε λίγο μέσα το Πάσχα, άσε να σωθούν και κάποια αρνάκια στο κάτω-κάτω».

  Χάρης Ρώμας

  Ο δημιουργός των μεγάλων τηλεοπτικών και κινηματογραφικών επιτυχιών Χάρης Ρώμας μιλάει στην «ΜΠΑΜ» για το δικό του διαφορετικό Πάσχα. «Εγώ το Πάσχα θα κάνω αυτό που πρέπει να κάνουν όλοι. Θα κάτσω στο σπίτι μου και θα τελέσω τις θρησκευτικές μου ανάγκες στο σπίτι μου. Θα παρακολουθήσω τις λειτουργίες από την τηλεόραση, θα προσευχηθώ και θα φάω λιτά κιόλας γιατί δεν είμαι σε διάθεση να φάω αρνί και θα είμαι ευτυχισμένος γιατί τα πράγματα στη χώρα μέσα σε μια παγκόσμια κρίση πηγαίνουν πολύ καλύτερα από άλλες χώρες που θεωρούνται πολύ πιο ανεπτυγμένες. Αυτό και μόνο επειδή είναι ένα παράσημο για τους Ελληνες, πρέπει να το κρατήσουν, γιατί εκτός ότι μας δίνει πολύ μεγάλη τιμή και αξία στα μάτια των άλλων χωρών που μας είχαν υποτιμήσει, είναι και κάτι που θα εξαργυρωθεί στο μέλλον σε εμπορική αξία. Η Ελλάδα θεωρείται μια αξιόπιστη χώρα και αυτό θα φέρει πολύ κόσμο εδώ». Ο Χάρης Ρώμας ως Τομεάρχης Πολιτισμού στην Περιφέρεια Αττικής αναφέρεται στις σημαντικές δράσεις που έχουν γίνει από την Περιφέρεια εν μέσω του κορωνοϊού σε διάφορους τομείς: «Με τηλεδιάσκεψη ασχολούμαστε με τα θέματα της Περιφέρειας. Αναγκαστικά δεν έχουμε εκδηλώσεις πολιτισμού καθώς σε αυτές πρέπει να συρρέει ο κόσμος, αλλά ασχολούμαστε και με τον σχεδιασμό για τον τομέα του πολιτισμού, αλλά και πρακτικά με όλες τις δράσεις που κάνει η Περιφέρεια για να βοηθήσει μέσα σε αυτή τη λαίλαπα που έχει συμβεί τη χώρα. Και στον ιατρικό τομέα η Περιφέρεια είναι παρούσα με μεγάλη δράση και εκτός αυτών παρέχουμε συσσίτια σε συνεργασία με τους Δήμους και το υπουργείο Εσωτερικών». Φυσικά αυτές τις μέρες ο αγαπημένος συγγραφέας γράφει καθημερινά τα επεισόδια του «Καφέ της Χαράς» που θα απολαύσουμε προσεχώς: «Τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας που είναι μεν πολλές, αλλά για εμένα λίγες, γιατί οι συγγραφείς ψάχνουμε την ευκαιρία να αυτοαπομονωθούμε και αυτό είναι μια μοναδική ευκαιρία. Αυτή τη στιγμή που χτύπησε το τηλέφωνο είναι για να ξεκινήσουμε με τηλεδιάσκεψη να γράψουμε με την κυρία Χατζησοφιά το «Καφέ της Χαράς». Γράφουμε κάθε μέρα, γιατί πρέπει να κάνουμε έτσι κι αλλιώς όσο περισσότερα επεισόδια».

  Μπέσυ Αργυράκη

  Την αγαπάμε και βρίσκεται πάντα στην καρδιά μας. Η Μπέσυ Αργυράκη μοιράζεται με την «ΜΠΑΜ» τη δική της καθημερινότητα στο σπίτι και μας αποκαλύπτει πώς θα περάσει το Πάσχα «Υπάρχουν πολλοί τρόποι να περάσει κανείς στο σπίτι του χωρίς να νιώσει ότι κλείστηκε. Εγώ κάνω πάρα πολλά πράγματα που δεν έκανα, όπως να κάνω περπάτημα, να μαγειρεύω, να βλέπω έργα που μου αρέσουν. Βρίσκομαι στο κτήμα που έχουμε στα Μέγαρα όπου ήρθε μια σκυλίτσα και έκανε 11 σκυλάκια και έχω αναλάβει και τα μεγαλώνω. Εχουμε και 4 μεγάλα σκυλάκια και κότες που τα προσέχω», αναφέρει και συνεχίζει: «Το Πάσχα σίγουρα δεν θα κάνουμε σούβλα, θα μαγειρέψουμε στο φούρνο, όπως όλος ο κόσμος. Μας ανακουφίζει που αποδείξαμε πως ως χώρα είμαστε οι καλύτεροι. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή από εκεί που δεν το περίμεναν σταθήκαμε σαν παλικάρια και ως κυβέρνηση, αλλά και ως πολίτες που πειθαρχήσαμε και δείξαμε για ακόμα μια φορά μια υπευθυνότητα». Είναι σημαντικό να εφαρμόσουμε όλοι τις οδηγίες των ειδικών. Αυτό αναφέρει και η Μπέσυ Αργυράκη: «Αυτό που σκέφτομαι είναι λίγο μακάβριο, αλλά πρέπει να μείνουμε στο σπίτι όσο χρειαστεί και πρέπει να το κάνουμε χωρίς να πιεστούμε όταν έξω από την πόρτα μας παραμονεύει ο θάνατος. Είναι ένας παγκόσμιος πόλεμος και μη θεωρούμε ότι θα το αποφύγουμε αν δεν τηρήσουμε αυτά που πρέπει με ευλάβεια».

  Εμυ Λιβανίου

  Η γνωστή δημοσιογράφος, Εμυ Λιβανίου στέλνει μέσα από την «ΜΠΑΜ» το δικό της μήνυμα αυτών των ημερών και μας αποκαλύπτει πώς θα περάσει το Πάσχα «Πρέπει να παραμείνουμε όλοι μέσα και το Πάσχα, αυτό φυσικά θα πράξω κι εγώ. Αυτό είναι το πιο εσωτερικό Πάσχα που έχουμε βιώσει όλοι μας μέχρι τώρα. Εύχομαι καλή Ανάσταση στις ψυχές και στις καρδιές μας με αγάπη και υγεία για όλο τον κόσμο. Και του χρόνου να είμαστε όλοι μαζί».

  Μαρία Μπάρκουλη

  Η σύζυγος του Ανδρέα Μπάρκουλη, Μαρία φυσικά βρίσκεται κι αυτή στο σπίτι στο οποίο και θα παραμείνει καθ’ όλη τη διάρκεια του Πάσχα. «Βρίσκομαι στο σπίτι και θα παραμείνω φυσικά και το Πάσχα. Εύχομαι μετά από την μεγάλη δοκιμασία που περνάμε να γίνουμε όλοι πιο συνετοί, υπεύθυνοι και πάνω από όλα άνθρωποι», αναφέρει στην «Μ».

   

  Όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΜΠΑΜ

  Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Σημεία μαζικών δειγματοληψιών από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ για αύριο Παρασκευή 14/5

  Αύριο, Παρασκευή 14 Μαΐου,  Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου...

  Η ΕΡΤ αποχαιρετά τον Μανώλη Βασιλάκη

  Η οικογένεια της ΕΡΤ με θλίψη αποχαιρετά τον αγαπημένο συνάδελφο Μανώλη Βασιλάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 49 ετών, ύστερα...

  Guardian: Η Βρετανία στέλνει πολίτες της ΕΕ σε κέντρα μεταναστών και τους απελαύνει

  Εχθρική πολιτική κατά Ευρωπαίων που ταξιδεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για συνέντευξη για εργασία εφαρμόζει η χώρα, σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Guardian. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, οι Ευρωπαίοι...

  Μητσοτάκης σε Ζάεφ: Περαιτέρω ενίσχυση των διμερών μας σχέσεων, με έμφαση στην οικονομία, ειδικά στην ενέργεια

  Στην αποτίμηση των διμερών σχέσεων, αλλά και στην διερεύνηση των δυνατοτήτων συνεργασίας, ιδίως στους τομείς της Οικονομίας και της Ενέργειας επικεντρώθηκε η συνάντηση του...

  Live τώρα η εκπομπή “ΡΕΠΟΡΤΑΖ” με τον Π. Κουσουλό στα Παραπολιτικά 90,1

  Ο Πέτρος Κουσουλός μαζί με τα Παραπολιτικά 90,1 ξεκίνησαν τις υψηλές ραδιοφωνικές πτήσεις. Ρεπορτάζ, συνδέσεις, συνεντεύξεις, παρασκήνιο καθημερινά από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή στις...