More

  Η ΕΣΗΕΑ,  ο Φουρθιώτης και τα  µυστήρια…

  Με μηνυτήρια αναφορά… ∆ΗΘΕΝ αντέδρασε η ΕΣΗΕΑ στην υπόθεση Φουρθιώτη! Αντί να υποβάλει μήνυση, αφού έχει έννομο συμφέρον και υποχρέωση απέναντι στα μέλη της και στην κοινή γνώμη για υπεύθυνη ενημέρωση. Ακόμη και σήμερα η πλειοψηφία κρύβει στοιχεία από τη δικαστική έρευνα αλλά και από μέλη του ∆Σ, εκτός από τους «μυημένους».

  ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΜΝΗΝΟΥ

  Στα μαλακά

  Προφανώς η πλειοψηφία του ∆Σ της ΕΣΗΕΑ και ειδικά η πρόεδρος Μαρία Αντωνιάδου και ο πρόεδρος του Ε∆ΟΕΑΠ και γ.γ. της ΕΣΗΕΑ Σ. Καπάκος επιδιώκουν να πέσει στα μαλακά η υπόθεση, για να περιορισθούν οι ευθύνες τους, δεδομένου ότι ήξεραν για την πλαστή ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ από τον περασμένο Φεβρουάριο και ήδη μέλη του ∆Σ τους  για απόπειρασυγκάλυψης.

  ∆εν είναι τυχαίο ότι:

  – Στη συνεδρίαση του ∆Σ στις 9.2.2021 κατά τη συζήτηση του θέματος, με παρόντες 8 από τους 11 συμβούλους, διέκοψαν την ηχητική καταγραφή, ώστε να μείνει εκτός πρακτικών για να προστατευθεί η… ΕΣΗΕΑ, όπως δήλωσε η πρόεδρος!

  – ∆εν δίδεται ακόμη και σήμερα στα μέλη του ∆Σ η επιστολή Φουρθιώτη, προκειμένου να γνωρίζουν το ακριβές περιεχόμενό της.

  – Στα έγγραφα που επισυνάπτονται στη δικαστική ενέργεια δεν φαίνεται να έχει περιληφθεί και επίμαχο έγγραφο του Ε∆ΟΕΑΠ το οποίο εκδόθηκε για να διαπιστευθεί ο παρουσιαστής ως συντάκτης στην ΕΛ.ΑΣ., παρότι το Ασφαλιστικό Ταμείο δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα.

  Η εξασέλιδη μηνυτήρια αναφορά κατετέθη την Παρασκευή 9.4.2021, αφού είχε ήδη διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών
  φάκελος στοιχείων από το υπουργείο Εργασίας και καταγγελία μέλους του ∆Σ της ΕΣΗΕΑ με όλα τα δημοσιεύματα του Τύπου των ηλεκτρονικών και των διαδικτυακών Μέσων για την υπόθεση.

  Πλειοψηφία

  Η πλειοψηφία του ∆Σ όμως αρνήθηκε να κατατεθούν έστω και με τη μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα τα πρακτικά της συνεδρίασης Νο 69 /6.4.2021 με αποκαλύψεις και καταγγελίες.

  Στη διάρκεια της συνεδρίασης μέλος του ∆Σ απευθυνόμενος στην πρόεδρο τη διακόπτει λέγοντας: «Αρχικά θα έπρεπε να πω
  ότι υπάρχει και φιλότιμο το οποίο μάλλον το έχετε χάσει, γιατί εσείς η ίδια στις 9 Φεβρουαρίου δείξατε στην κάμερα (σ.σ. οι συνεδριάσεις γίνονται με τηλεδιάσκεψη) εδώ, με κλειστά τα πρακτικά, την ταυτότητα.

  Τη γνώση της fake ταυτότητας επιβεβαιώνει με την ομιλία της στην ίδια συνεδρίαση και η Β΄ αντιπρόεδρος Α. Γυπάκη,
  προφανώς αναλογιζόμενη τη δημοσιοϋπαλληλική της ιδιότητα και τις πρόσθετες εξ αυτής ευθύνες της. Με τη μηνυτήρια αναφορά, όμως, η πρόεδρος, η πλειοψηφία των 6 και ο δικηγόρος που την ακολουθούν επιχειρούν μια εξόφθαλμη μείωση του κύρους και του θεσμικού ρόλου της ταυτότητας των μελών της ΕΣΗΕΑ, γεγονός που ήδη προβληματίζει.


  Με τη μηνυτήρια αναφορά η ΕΣΗΕΑ παρουσιάζεται ως κάποιο σωματείο αλληλεγγύης, δηλαδή μια συντεχνία που προσφέρει
  διευκολύνσεις στα μέλη του με τη μορφή ατελειών σε συγκοινωνίες και δημόσια θεάματα! Αναφέρει χαρακτηριστικά: «…Πάγια αιτήματα της Ένωσης από την ίδρυσή της ήταν η περίθαλψη, ασφάλιση, πρόνοια και αλληλοβοήθεια των μελών της με τη δημιουργία αντίστοιχων Ταμείων και η παροχή έκτακτης αρωγής, όπως στην περίπτωση των συντακτών προσφύγων το 1922. Παράλληλα, ήδη από την πρώτη δεκαπενταετία της λειτουργίας της, η Ένωση έθεσε και ειδικότερα θέματα, όπως την κατοχύρωση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, τη στέγασή της, την ίδρυση ιδιόκτητης λέσχης, τη σύσταση δημοσιογραφικής σχολής, τον κερδοφόρο θεσμό του ετήσιου χορού, τη δημιουργία βιβλιοθήκης, την ίδρυση Μουσείου Τύπου…

  Η δημοσιογραφική διαπίστευση του Μένιου Φουρθιώτη

  Η Ένωση Συντακτών της Αθήνας κατάφερε επίσης να ιδρύσει πρατήριο ειδών πρώτης ανάγκης. Προβλέπονταν, επίσης, ήδη
  από τότε, διευκολύνσεις (μεταφορές) και ορισμένες ατέλειες. Έκτοτε, ως συνδικαλιστικό όργανο η ΕΣΗΕΑ προασπίζεται τις διεκδικήσεις των συντακτών, όπως στην περίπτωση της δεκαπενθήμερης απεργίας το 1975 για αιτήματά τους προς τους εκδότες…».

  ∆εν γίνεται πουθενά αναφορά στον θεσμικό ρόλο του σωματείου, για τις υποχρεώσεις των μελών, για τις Συλλογικές Συμβάσεις
  Εργασίας, που με την κωδικοποίησή τους αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα των συνθηκών απασχόλησης και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

  Υποβάθμιση

  Το πλέον εξοργιστικό όμως είναι η υποβάθμιση που γίνεται με τη μηνυτήρια αναφορά για τις δημοσιογραφικές ταυτότητες, τις οποίες παρουσιάζει σαν δελτία ∆ΩΡΕΑΝ εισόδου σε μουσεία, θέατρα και γήπεδα! Αναφέρεται χαρακτηριστικά: «…Η εν λόγω ταυτότητα συνδέεται με διευκολύνσεις που προσήκουν στο δημοσιογραφικό
  επάγγελμα και ατέλειες:

  α. Για την πρόσβαση στη Βουλή, στα υπουργεία και στις δημόσιες υπηρεσίες.

  β. Για την πρόσβαση ∆ΩΡΕΑΝ σε μουσεία, θέατρα, παραστάσεις, γήπεδα.

  Η υποβάθμιση του ρόλου της ΕΣΗΕΑ αλλά και της δημοσιογραφικής ταυτότητας έχει προκαλέσει, σύμφωνα με πληροφορίες, και τα εύλογα σχόλια σε δικαστικούς κύκλους.

  Άλλωστε αποκρύπτεται όχι τυχαία το γεγονός ότι η ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ:


  1. Πιστοποιεί την ιδιότητα του συντάκτη μέλους, ο οποίος δεσμεύεται από τις καταστατικές αρχές της Ένωσης και την
  υποχρέωση να υπηρετεί τις καταστατικές αρχές και τις Αρχές ∆εοντολογίας του ∆ημοσιογραφικού Επαγγέλματος.

  2. ∆ιασφαλίζει τον έλεγχο για την τήρηση της δεοντολογίας του μέλους-κατόχου από τα Πειθαρχικά Συμβούλια, στα οποία
  μπορεί να προσφύγει οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης, αλλά μόνο για μέλη της ΕΣΗΕΑ.

  3. Με τη θεώρησή της από δημόσιες Αρχές παλαιότερα και τη σχετική επισήμανση με τη σφραγίδα της ΕΛ.ΑΣ. τώρα, επαναβεβαιώνεται το δικαίωμα απρόσκοπτης πρόσβασης στα γεγονότα και στις πηγές των ειδήσεων. Μόνο που με τον τρόπο αυτόν και πριν και τώρα «η ταυτότητα είναι περιβεβλημένη τον τύπο του δημοσίου εγγράφου».

  Τι κρύβεται όμως και πίσω από τη βεβαίωση του Ε∆ΟΕΑΠ για την υπόθεση Φουρθιώτη;

  Αυθημερόν, με άνωθεν πάγια εντολή και συνοπτικές διαδικασίες εκδόθηκε η βεβαίωση αυτή του Ε∆ΟΕΑΠ για τη διαπίστευση Φουρθιώτη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
  Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων το μέλος του ∆Σ ∆ημήτρης Τσαλαπάτης σε επιστολή του προς το ∆Σ του Ε∆ΟΕΑΠ και της ΕΣΗΕΑ, ζητώντας την άμεση εκκαθάριση του θέματος.

  Στην επιστολή τονίζεται ότι:


  Στις 20/10/2020 υποβλήθηκε η αίτηση, μέχρι το μεσημέρι ετοιμάστηκε η βεβαίωση (!). ∆όθηκε εντολή για την υπογραφή της και
  εκδόθηκε για να κατατεθεί αμέσως στις υπηρεσίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όπου, όπως φαίνεται, αναμενόταν!…

  Ακολούθησε η… διαπίστευση στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και σε άλλους φορείς, με βάση την κάρτα του αστυνομικού… συντάκτη, τη fake ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ και άλλα που ακολουθούν και ήδη ερευνά η ∆ικαιοσύνη. ∆ηλαδή, μετά την προσκόμιση της βεβαίωσης του Ε∆ΟΕΑΠ στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η ΕΛ.ΑΣ. στη συνέχεια βεβαίωνε τη… δημοσιογραφική του ιδιότητα ώστε να διαπιστευθεί παντού!

  Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

   

   

  Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Big Brother: Επιστρέφει στον ΣΚΑΪ

  Ο Μεγάλος Αδελφός είναι έτοιμος να καλωσορίσει τους νέους παίκτες και το τηλεοπτικό κοινό στο σπίτι του «βασιλιά» των ριάλιτι. Ο δεύτερος κύκλος του BIG...

  Εθνική Τράπεζα: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση προσημείωσης ακραίων συνθηκών της ΕΚΤ

  Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ανακοινώνει ότι ολοκλήρωσε με επιτυχία την Άσκηση Προσομοίωσης Ακραίων Συνθηκών του 2021, που διενήργησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), σύμφωνα...

  Δάφνη: Σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί που είχαν αγνοήσει τις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία

  Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έδρασε άμεσα και μπράβο του, όμως επειδή κάποιοι δεν έκαναν όπως έπρεπε τη δουλειά τους χάθηκε με απάνθρωπο τρόπο...

  Επιτυχημένα πέρασε το stress test η Alpha Bank

  Η Alpha Services and Holdings ολοκλήρωσε με επιτυχία την Άσκηση Προσομοίωσης Ακραίων Καταστάσεων 2021 (EU-wide Stress Test), σημειώνει ο όμιλος σε ανακοίνωσή του. Η Άσκηση Προσομοίωσης...

  Τράπεζα Πειραιώς: Πέρασε με επιτυχία τα stress tests

  Την επιτυχή ολοκλήρωση της άσκησης προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων του 2021, που διεξήγαγε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς. Η άσκηση έχει σημείο αναφοράς...