21:39 Τρίτη 24 Μαΐου 2022
eReportaz

Live:

Η Γερμανία ψάχνει μετανάστες για κάλυψη του εργατικού δυναμικού

Η Γερμανία ψάχνει μετανάστες για κάλυψη του εργατικού δυναμικού

Η Γερμανία θα χρειαστεί αυξημένη μετανάστευση για να αποτρέψει την πιθανότητα οι σοβαρές ελλείψεις εργατικού δυναμικού να υπονομεύσουν την παραγωγικότητα και να θέσουν σε κίνδυνο μια επιτυχημένη ενεργειακή μετάβαση, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας της χώρας, καθώς η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης αντιμετωπίζει δημογραφικό πρόβλημα.

“Έχουμε 300.000 θέσεις εργασίας σήμερα και αναμένουμε ότι θα ανέβουν σε ένα εκατομμύριο ή περισσότερες”, δήλωσε ο Ρόμπερτ Χάμπεκ, ηγέτης του κόμματος των Πρασίνων, σε συνέντευξη Τύπου. “Αν δεν κλείσουμε αυτό το χάσμα, θα έχουμε πραγματικά προβλήματα παραγωγικότητας”.

“Φυσικά, (αυτό σημαίνει) καλύτερος συνδυασμός προσόντων, εκπαίδευσης και δυνατοτήτων για οικογένειες και θέσεις εργασίας, αλλά στη Γερμανία σίγουρα ενισχυμένη μετανάστευση, και σε όλους τους τομείς, για μηχανικούς, βιοτέχνες, φροντιστές. Πρέπει να το οργανώσουμε”, είπε ο Χάμπεκ, ο οποίος είναι επίσης αντικαγκελάριος στον νέο τριμερή κυβερνητικό συνασπισμό της Γερμανίας υπό την ηγεσία του σοσιαλδημοκράτη Όλαφ Σολτς.

Το φιλικό προς τους εργοδότες Γερμανικό Οικονομικό Ινστιτούτο εκτιμά ότι το εργατικό δυναμικό θα συρρικνωθεί κατά περισσότερα από 300.000 άτομα φέτος, καθώς υπάρχουν περισσότεροι ηλικιωμένοι εργαζόμενοι που συνταξιοδοτούνται από τους νεότερους που εισέρχονται στην αγορά εργασίας.

Αυτό το χάσμα αναμένεται να διευρυνθεί σε περισσότερους από 650.000 το 2029, αφήνοντας μια συσσωρευμένη έλλειψη ατόμων σε ηλικία εργασίας το 2030, που θα αριθμούν σε περίπου 5 εκατομμύρια. Ο αριθμός των Γερμανών στην απασχόληση αυξήθηκε σε σχεδόν 45 εκατομμύρια το 2021 παρά την πανδημία.

Διαβάστε ακόμη

Με κονδύλια της ΕΕ οι παρακρατικές δράσεις Ερντογάν και οι «δουλειές» με τους μετανάστες!

Πρόσφυγες και μετανάστες από την Τουρκία στην Ιταλία

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας