13:48 Κυριακή 28 Μαΐου 2023
eReportaz

Live:

«Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αντεπιτίθεται!». Πώς η Γερμανία «σκοτώνει» το ευρωπαϊκό Green Deal

«Η  γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αντεπιτίθεται!». Πώς η Γερμανία «σκοτώνει» το ευρωπαϊκό Green Deal

Η προσπάθεια να επικυρωθεί το Green Deal προσέκρουσε την άρνηση της Γερμανίας που συνοπτικά περιγράφεται με τη φράση «η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αντεπιτίθεται!»

Στο όνομα της «τεχνολογικής ουδετερότητας, η Γερμανία αρνήθηκε να προχωρήσει, απειλώντας ουσιαστικά να «σκοτώσει» τη νομοθεσία πριν ψηφιστεί. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντενερ δήλωσε: «Επί του παρόντος, ακολουθώντας την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τη συζήτηση που γίνεται, δεν υπάρχει καμία νομική εξασφάλιση ότι μετά το 2035 θα μπορούν να ταξινομούνται αυτοκίνητα με βενζίνη ή πετρέλαιο αν τα καύσιμά τους είναι πράσινα».

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία κάνει τη δική της εκστρατεία υπέρ της χρήσης συνθετικών καυσίμων ή e-fuels, ώστε να εξαιρεθούν από τις απαγορεύσεις που θα ισχύσουν το 2035. Αυτό που υποστηρίζουν οι αυτοκινητοβιομήχανοι είναι ότι, κατά τη περίοδο των διαπραγματεύσεων, η Κομισιόν είχε δεσμευτεί για μια τέτοια πρόβλεψη.

Οι Βρυξέλλες παλεύουν τώρα να διατηρήσουν τις απαγορεύσεις του 2035 και ταυτόχρονα να συμπεριλάβουν τα e-fuels – μια τεχνολογία που οι ειδικοί λένε ότι είναι ακριβή, όχι τόσο αποτελεσματική και ενδεχομένως να παραμείνει ένα πολύ εξειδικευμένο προϊόν για πολλά χρόνια ακόμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πανικός στις αγορές από την εκτόξευση των τιμών στα μέταλλα λόγω Ουκρανίας – Πώς το νικέλιο απειλεί την αυτοκινητοβιομηχανία

Κοροναΐός: Κίνδυνος για την κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

               

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας