15:59 Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023
eReportaz

Live:

Η Ιαπωνία ξαναβρήκε 7.000 νησιά που... είχε χάσει

Η Ιαπωνία ξαναβρήκε 7.000 νησιά που... είχε χάσει

Τον εθνικό χάρτη της αναθεωρεί η Ιαπωνία μετά την εκ νέου καταμέτρηση των νησιών που βρίσκονται στην επικράτειά της, αφού κάνοντας χρήση της τεχνολογίας των ψηφιακών χαρτών μέσω δορυφόρων διαπίστωσε ότι της… «διέφευγαν» 7.000 ακόμη νησιά, δηλαδή διπλάσια απ’ όσα είχε μέχρι πρότινος καταχωρήσει στα στοιχεία της.

Έως και 7.000 νέες νησίδες έχουν ανακαλυφθεί, ανέφερε ο Guardian, επικαλούμενος αναφορές ιαπωνικών μέσων ενημέρωσης. Η κυβέρνηση ανέθεσε σε γεωγράφους να καταμετρήσουν εκ νέου τα νησιά, μετά από επικρίσεις ότι τα υπάρχοντα δεδομένα είναι παρωχημένα. Στην πραγματικότητα, η τελευταία καταγραφή αυτού του είδους πραγματοποιήθηκε πριν από 35 χρόνια. Εν τω μεταξύ, υπήρξαν πολυάριθμες αναφορές για τη δημιουργία νέων νησιών, για παράδειγμα λόγω ηφαιστειακής δραστηριότητας ή ακραίων καιρικών φαινομένων, καθώς και αναφορές για την εξαφάνιση άλλων.

Ο επανυπολογισμός έδειξε ότι η Ιαπωνία αποτελείται από 14.125 νησιά, δηλαδή 7.273 περισσότερα από όσα θεωρούνταν προηγουμένως. Όμως η κυβέρνηση, η οποία αναμένεται να δώσει επίσημα στη δημοσιότητα τον νέο αριθμό μέσα στις επόμενες εβδομάδες, εκτιμά ότι οι πληροφορίες αυτές δεν πρόκειται να επηρεάσουν το μέγεθος της επικράτειας ή των χωρικών υδάτων της Ιαπωνίας.

Η τελευταία καταμέτρηση των ιαπωνικών νησιών, που δημοσιεύθηκε από την ακτοφυλακή το 1987, έγινε με τη χρήση αναλογικών χαρτών χαρτιού. Τα νησιά και οι νησίδες που είχαν καταγραφεί τότε ήταν 6825.

Στη νέα απογραφή, διατηρήθηκαν τα κριτήρια για την αναγνώριση ενός κομματιού γης ως νησιού (περιφέρεια τουλάχιστον 100 μέτρων), αλλά χρησιμοποιήθηκαν ψηφιακοί χάρτες, αεροφωτογραφίες και άλλα δεδομένα για τον αποκλεισμό των τεχνητών νησιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ιαπωνία: Καθηγητής του Yale προτείνει τη μαζική αυτοκτονία των ηλικιωμένων ως λύση για το γήρας του πληθυσμού

Ιαπωνία: Δύτες κατέγραψαν σε βίντεο γιγάντιο καλαμάρι – Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας