21:17 Τρίτη 17 Μαΐου 2022
eReportaz

Live:

Η Ινδονησία αλλάζει πρωτεύουσα λόγω πλημμυρών

Η Ινδονησία αλλάζει πρωτεύουσα λόγω πλημμυρών

Η Ινδονησία αλλάζει πρωτεύουσα. Το όνομα της νέας είναι Nusantara, που μεταφράζεται ως «αρχιπέλαγος». Η μετεγκατάσταση από την Τζακάρτα που βρίσκεται στην Ιάβα, στην Nusantara που βρίσκεται στο Βόρνεο, έχει καθυστερήσει λόγω της πανδημίας, αλλά θα μπορούσε να προχωρήσει το 2024.

Η Τζακάρτα των 10 εκατομμυρίων κατοίκων υφίσταται τακτικές πλημμύρες και είναι μία από τις πόλεις που βυθίζονται ταχύτερα λόγω της υπερβολικής άντλησης υπόγειων υδάτων. Υπολογίζεται ότι τμήματα της βόρειας Τζακάρτα βυθίζονται κατά 25 εκατοστά το χρόνο, λόγω καθίζησης συμπεριλαμβανομένου ακόμη και του θαλάσσιου τοιχώματος που έχει σχεδιαστεί ως προστατευτικό για τις κοινότητες.

Στο πλαίσιο του έργου, η Τζακάρτα θα παραμείνει το εμπορικό και οικονομικό κέντρο της χώρας, αλλά οι κυβερνητικές διοικητικές λειτουργίες θα μετακινηθούν στο Ανατολικό Βόρνεο, περίπου 2.000 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Τζακάρτα. Η νέα πρωτεύουσα θα έχει έδρα στις περιοχές North Penajam Paser και Kutai Kartanegara.

Οι περιβαλλοντολόγοι έχουν προειδοποιήσει ότι η κίνηση αυτή κινδυνεύει να επιταχύνει τη ρύπανση στο Ανατολικό Βόρνεο και να συμβάλει στην καταστροφή των τροπικών δασών που φιλοξενούν ουρακοτάγκους, αρκούδες και μακρυμύτητες πιθήκους.

Διαβάστε ακόμη

Ισχυρή έκρηξη του Ηφαιστείου Σεμέρου στην Ινδονησία

Κορονοϊός: Η Ελλάδα δώρισε 703.200 εμβόλια στην Ινδονησία

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας