9:48 Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Η Κάγια Κάλας έγινε η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Εσθονίας

Η Κάγια Κάλας έγινε η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Εσθονίας

Η Κάγια Κάλας του Εσθονικού Μεταρρυθμιστικού Κόμματος (Renew Europe) έγινε η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Εσθονίας τη Δευτέρα (25 Ιανουαρίου) αφού το κοινοβούλιο ενέκρινε τον διορισμό της μετά την παραίτηση του προκατόχου Γιούρι Ράτας για έρευνα σχετικά με υπόθεση παράνομης ανάπτυξης ακινήτων.

Η Κάλας, γεννημένη το 1977, είναι πρώην βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το 2014 έως το 2018, εκπροσωπώντας τη Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη. Είναι κόρη του Σίιμ Κάλας που υπηρέτησε ως πρωθυπουργός της Εσθονίας και αργότερα ήταν Ευρωπαίος Επίτροπος (2004-2014).

Το υπουργικό συμβούλιο θα ορκιστεί την Τρίτη, σηματοδοτώντας το τέλος της ακροδεξιάς περιόδου του κόμματος EKRE στον κυβερνώντα συνασπισμό στο έθνος της Ευρωπαϊκής Ένωσης 1,3 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Η Κάλλας, η οποία είχε αποκλείσει την ανάληψη της κυβέρνησης, ενόσω το ακροδεξιό ΕΚΡΕ βρίσκεται σε αυτή, έχει δεσμευτεί να μην ορίσει αυστηρά τον γάμο ως ένωση μεταξύ άνδρα και γυναίκας. Σε μια άλλη αλλαγή, έχει υποσχεθεί να απαγορεύσει περαιτέρω επενδύσεις στη βιομηχανία ορυκτών καυσίμων.

“Το πρώτο πράγμα που θα αντιμετωπίσουμε είναι η κρίση στον τομέα Υγείας”, δήλωσε η Κάλλας τη Δευτέρα, αναφερόμενη στην πανδημία, σύμφωνα με ρεπορτάζ του BNS wire. “Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε την Εσθονία όσο το δυνατόν πιο ανοιχτή ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να πάνε στη δουλειά, τα παιδιά στο σχολείο και οι οικονομικές δραστηριότητες να συνεχιστούν”.

Διαβάστε επίσης 

Ο Ντόναλντ Τραμπ άνοιξε “πολιτικό γραφείο” στην Φλόριντα

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας