23:35 Κυριακή 23 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Η κατάρρευση της SVB βάζει φωτιά στο τραπεζικό σύστημα

Η κατάρρευση της SVB βάζει φωτιά στο τραπεζικό σύστημα

Η αμερικανική κυβέρνηση αναμένεται να προβεί σε μία “ουσιαστική” ανακοίνωση σήμερα για να στηρίξει τις καταθέσεις στην τράπεζα Silicon Valley Bank (SVB), η οποία κατέρρευσε την Παρασκευή, ώστε να αποτρέψει μία γενικότερη κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, όπως δήλωσαν πηγές που έχουν λάβει σχετική ενημέρωση.

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν εργάστηκαν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου για να αξιολογήσουν τις συνέπειες της δραματικής κατάρρευσης της τράπεζας SVB την Παρασκευή, καθώς πρόκειται για το μεγαλύτερο τραπεζικό επεισόδιο από την οικονομική κρίση του 2008.

Η αμερικανική κυβέρνηση παρακολουθεί με άμεσο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στον τομέα των κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών, αλλά και στις περιφερειακές τράπεζες, όπως δήλωσαν οι πηγές νωρίς σήμερα το πρωί.

Νωρίτερα ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι δήλωνε  ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν και η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) έχουν ότι απαιτείται για την αντιμετώπιση της κατάστασης που προέκυψε με την κατάρρευση της τράπεζας Silicon Valley Bank (SVB).

“Ουσιαστικά, έχουν τα εργαλεία για τον χειρισμό της παρούσας κατάστασης”, δήλωσε ο Μακάρθι στο πρόγραμμα του Fox News, Sunday Morning Futures.

“Γνωρίζουν τη σοβαρότητα της κατάστασης και εργάζονται για να προσπαθήσουν να κάνουν κάποια ανακοίνωση πριν από το άνοιγμα των χρηματαγορών”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Αντίθετα ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ που είναι μέλος της Επιτροπής Τραπεζών της Γερουσίας, δήλωσε ότι δεν θα υποστηρίξει ενδεχόμενη προσπάθεια της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για την οικονομική διάσωση της τράπεζας Silicon Valley Bank (SVB).

“Δεν είμαι έτοιμος να τους προσφέρω μία οικονομική διάσωση σε οποιαδήποτε διάσταση μπορώ να φανταστώ”, δήλωσε ο Μενέντεζ στην εκπομπή “Meet the Press” του τηλεοπτικού δικτύου NBC.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατέρρευσε η Silicon Valley Bank. Τρέμουν οι αγορές για μια νέα Lehman Brothers

ΗΠΑ: Στους εργαζόμενους της τράπεζας SVB προσφέρθηκαν εργασία και μισθοί 45 ημερών από τον κυβερνητικό οργανισμό FDIC που ανέλαβε τον έλεγχο της

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

           

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας