8:41 Κυριακή 29 Μαΐου 2022
eReportaz

Live:

Η. Μόσιαλος: Πότε θα έχουμε εμβόλιο και γιατί η Αφρική δεν έχει κορωνοϊό

Η. Μόσιαλος: Πότε θα έχουμε εμβόλιο και γιατί η Αφρική δεν έχει κορωνοϊό

Τις απόψεις του κατέθεσε απόψε σε τηλεοπτικό σταθμό ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος σχετικά με το πότε θα έχουμε εμβόλιο, τι γίνεται με την Αφρική και τα κρούσματα του κορωνοϊού, όπως επίσης και τι θα γίνει το θέμα του ανοίγματος των καταστημάτων εστίασης.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ και τη Σία Κοσιώνη ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics και εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς για τον κορωνοϊό επισήμανε ότι αν πετύχουν τα πρώτα πέντε που είναι σε εξέλιξη θα έχουμε το εμβόλιο μέχρι τέλους της χρονιάς, αλλιώς θα περιμένουμε το νέο κύμα εμβολίων στις αρχές της επόμενης χρονιάς.

Για την Αφρική και τον κορωνοϊό

Στο ερώτημα γιατί η αχανής αφρικανική ήπειρος δεν αντιμετωπίζει θνητότητα και πολλά κρούσματα του κορωνοϊού, όπως θα περίμενες κανείς δεδομένου του μεγάλου πληθυσμού αλλά και των κακών υποδομών υγείας, ο κ. Μόσιαλος ανέφερε ότι “θα περίμενε κάνεις πολύ μεγαλύτερη επίδραση της ασθένειας στις αφρικανικές χώρες”.


Σχετικά άρθρα:

Η. Μόσιαλος: Η συγκινητική ανάρτηση του

Ηλίας Μόσιαλος για έρευνα Stanford: «Τα νούμερα δεν δένουν»


Βεβαία υπάρχει υστέρηση μερικών εβδομάδων, εξήγησε, αλλά αν συνεχιστεί ίσως πάρουμε κάποια μηνύματα, το ένα είναι σχετικό με πληθυσμιακή δομή στις αφρικανικές χώρες, οι περισσότεροι Αφρικανοί είναι νέοι δεν έχουν μεγάλο αριθμό ηλικιωμένων με νοσηρότητα όπως στην Ευρώπη”.

“Μήπως υπάρχει διασταυρούμενη ανοσοπροστασία στην Αφρική γιατί είναι πολύ πιο εκτεθειμένοι σε άλλους τύπους κορωνοϊών στην ήπειρο γι αυτό προστατεύονται περισσότερο; μήπως αυτό μπορεί να υπάρχει και σε κάποιες άλλες χώρες της Ευρώπης;” διερωτήθηκε.

Για την εστίαση

Σε σχέση με την εστίαση, ο κ. Μόσιαλος προειδοποίησε ότι αν γίνουν πρόωρες κινήσεις μπορεί να υπάρξει αύξηση κρουσμάτων και να πάμε ακόμα πιο πίσω τις ημερομηνίες ανοίγματος των καταστημάτων. “Έχει νόημα να περιμένουμε λίγο παραπάνω. Μήπως και η νόσος γίνει εποχική; Αν δεν διασφαλίσουμε απολυτή ασφάλεια σκεφτείτε πώς θα αντιδράσει και ο πελάτης” εξήγησε.

 

Κορωνοϊός: Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις για τον φονικό ιό

Live: Ο παγκόσμιος χάρτης εξάπλωσης της πανδημίας

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας