1:38 Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021
eReportaz

Live:

Η NASA παρουσίασε τους αστροναύτες που θα πάνε στη Σελήνη [βίντεο]

Η NASA παρουσίασε τους αστροναύτες που θα πάνε στη Σελήνη [βίντεο]

Η NASA ανακοίνωσε τη λίστα των ονομάτων των αστροναυτών οι οποίοι θα συμμετέχουν στις πρώτες αποστολές Artemis στη Σελήνη. Η λίστα περιέχει 18 επίλεκτους αστροναύτες πολλαπλών ειδικοτήτων και περιλαμβάνονται τόσο νέοι όσο και βετεράνοι αστροναύτες.

Οκτώ από αυτούς είναι από την τάξη του 2017 της NASA. Οι υπόλοιποι θεωρούνται βετεράνοι του 2013, μεταξύ των οποίων η κάτοχος πολλαπλών ρεκόρ Christina Koch. Υπάρχουν και ακόμα πιο έμπειροι όπως η Stephanie Wilson του 1994 και ο Joseph Acaba του 2004. Ο νεαρότερος αστροναύτης είναι ηλικίας 32 ετών και ο μεγαλύτερος 55.


ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Η NASA ανέθεσε σε τέσσερις εταιρείες να φέρουν χώμα από τη Σελήνη


Οι μισοί αστροναύτες έχουν ήδη εμπειρία στις διαστημικές πτήσεις. Δεν ανακοινώθηκε όμως ποιοι από αυτούς θα πατήσουν όντως στην επιφάνεια της Σελήνης και ποιοι θα αναλάβουν υποστηρικτικούς ρόλους. Όλοι όμως θα συνεργαστούν με τις εταιρίες που θα αναπτύξουν τα landers, θα θέσουν τις παραμέτρους τις εκπαίδευσης, τις απαιτήσεις του hardware και θα προσφέρουν τις συμβουλές τους στον τεχνικό τομέα, ενώ ταυτόχρονα θα αποτελέσουν και το δημόσιο πρόσωπο του προγράμματος Artemis.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας