More

  Νέα Δημοκρατία: Τι απαντά στα Fake Νews του ΣΥΡΙΖΑ για την εαρινή έκθεση της Κομισιόν

  Με μια αναλυτική ανακοίνωση του το Παρατηρητήριο fake news της Νέας Δημοκρατίας ασχολείται με όλα αυτά τα στοιχεία που …ξέχασαν να αναφέρουν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος του Αλέξης Τσίπρας κατά τον σχολιασμό της εαρινής έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

  Μάλιστα αναφέρεται και στην χαρά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Α. Τσίπρα, που χαρακτηρίζει την χώρα μας «πρωταθλήτρια στην ύφεση», λόγω του ότι η πρόβλεψη της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ύφεση το 2020 στην Ελλάδα ανέρχεται στο 9,7%.  Μια πρόβλεψη που ξεπερνάει οριακά τις προβλέψεις για Ιταλία 9,5% και Ισπανία 9,4%. Μάλιστα όπως αναφέρει στην ανακοίνωση η ΝΔ,  ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας παραβλέπουν ότι για το 2021 η ίδια έκθεση εκτιμάει πως η χώρα μας θα είναι πρωταθλήτρια στην ανάπτυξη με 7,9% (έναντι 7% της Ιταλίας και 6,5% της Ισπανίας).

  Σχετικά άρθρα: Η ΝΔ καταρρίπτει τα fake news για το αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο εξυπηρέτησης συμφερόντων εν μέσω πανδημίας

  Από τα θέματα που  …ξέχασαν να συμπεριλαμβάνουν στις διάφορες ανακοινώσεις ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Α. Τσίπρας  είναι πως οι εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρουν πως το lockdown θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια, αλλά και τις θετικές επιπτώσεις από τη χορήγηση ρευστότητας μέσω εγγυοδοτικών προγραμμάτων, ύψους 7 δισ. ευρώ.

  Τέλος, η Νέα Δημοκρατία καλεί την αξιωματική αντιπολίτευση να θυμηθούν τις δικές τους επιδόσεις σε σχέση “με τις αντίστοιχες προβλέψεις της για το 2015, όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προέβλεπε ανάπτυξη 2,9% και κατάφεραν να γυρίσουν την οικονομία σε ύφεση καθιστώντας την χώρα μας πραγματική πρωταθλήτρια στην ύφεση…”

  Αναλυτικά το ενημερωτικό σημείωμα του Παρατηρητηρίου Fake News της Νέας Δημοκρατίας

  1. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε σχέση με τις εκτιμήσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης, θεωρεί ότι το lockdown στη χώρα θα διαρκέσει περισσότερο. Αυτό ξέχασαν να το συμπεριλάβουν στον σχολιασμό τους ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ.

  2. Επίσης ξέχασαν να αναφέρουν πως δεν προσμετράται στη συγκεκριμένη έκθεση η θετική επίπτωση στην οικονομική μεγέθυνση από τη χορήγηση ρευστότητας μέσω εγγυοδοτικών προγραμμάτων, ύψους 7 δισ. ευρώ.

  3. Στα πλαίσια της ίδιας κριτικής, χρεώνουν ψευδώς τις αποκλείσεις στις εκτιμήσεις για την ύφεση στην Ελληνική Κυβέρνηση, όταν η Ευρώπη κάνει το ίδιο σε εβδομαδιαία βάση, το τελευταίο δίμηνο, διότι ουδείς γνωρίζει ακόμα την έκταση και την ένταση του προβλήματος. Ενδεικτικά, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στις 13 Μαρτίου, εκτιμούσε ότι η ύφεση θα είναι 1% στην Ευρώπη το 2020. Σήμερα – μετά από συνεχείς αναθεωρήσεις – εκτιμά ότι θα είναι 7,4%. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στις 12 Μαρτίου, άφηνε απλώς ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποιας ύφεσης στην ευρωζώνη για εφέτος. Μία εβδομάδα αργότερα, έκανε λόγο για ύφεση από 1,2%, ως 4,2%. Στις 30 Απριλίου, αναθεώρησε την εκτίμησή της για τη συρρίκνωση των οικονομιών της ευρωζώνης σε 5% έως 12%. Τέλος, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, στις 9 Μαρτίου, απλώς υποστήριζε ότι η ανάπτυξη θα είναι χαμηλότερη σε σχέση με τις προ τριμήνου προβλέψεις, και τελικά, στις 19 Απριλίου, έκανε λόγο για ύφεση 7,5% στην ευρωζώνη.

  4. Όπως αναφέρει η έκθεση της Κομισιόν, βασική αιτία της συγκεκριμένης πρόβλεψης για την ύφεση στην Ελλάδα το 2020 είναι το σημαντικό ποσοστό του ΑΕΠ που προέρχεται από τον Τουρισμό. Φυσικά, όχι μόνο, πουθενά δεν γίνεται λόγος για ανεπάρκεια και ελλιπή αντίδραση της Κυβέρνησης, την οποία ψευδώς επικαλούνται ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αντίθετα, η ίδια η έκθεση την οποία χρησιμοποιούν για να στήσουν το fake αφήγημά τους, τους διαψεύδει κάνοντας λόγο για «ταχεία πολιτική αντίδραση της κυβέρνησης» με «δημοσιονομικά μέτρα που έστρωσαν τον δρόμο για ταχύτερη ανάκαμψη το 2021» (σελ. 88).

  5. Ο κ. Τσίπρας από την χαρά του, που στη συγκεκριμένη έκθεση η πρόβλεψη για την ύφεση το 2020 στην Ελλάδα (9,7%) ξεπερνάει οριακά τις προβλέψεις για Ιταλία (9,5%) και Ισπανία (9,4%) χαρακτηρίζει την χώρα μας «πρωταθλήτρια στην ύφεση» παραβλέποντας ότι για το 2021 η ίδια έκθεση εκτιμάει πως η χώρα μας θα είναι πρωταθλήτρια στην ανάπτυξη με 7,9% (έναντι 7% της Ιταλίας και 6,5% της Ισπανίας).

  6. «Πρωταθλήτρια στην ανεργία» όπως λένε στον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν δυστυχώς η χώρα μας όλα τα προηγούμενα χρόνια, καθ’ όλη τη διάρκεια της διακυβέρνησης τους, όπως φαίνεται και από τα στοιχεία της έκθεσης. Δεν γίναμε τώρα λόγω της πανδημίας και πολύ περισσότερο λόγω της αντίδρασης στην πανδημία.

  7. Όταν μάλιστα ο κ. Τσίπρας χαρακτηρίζει την χώρα μας «πρωταθλήτρια στις απολύσεις» σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη έκθεση, όχι μόνο διαστρεβλώνει αλλά αντιστρέφει την πραγματικότητα, αφού η μείωση της απασχόλησης στην Ελλάδα το 2020 προβλέπεται στο 3,7% δηλαδή κάτω από τον Μ.Ο. των 28 της Ε.Ε. (4,4%) ενώ η αύξηση της απασχόλησης το 2021 προβλέπεται στο 3,8% δηλαδή αφενός υπερκαλύπτει την μείωση του 2020 και αφετέρου είναι πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. (3,3%). Με άλλα λόγια βάσει της συγκεκριμένης έκθεσης, η αύξηση της ανεργίας φέτος αναμένεται να είναι μικρότερη από τον μέσο όρο της Ε.Ε. και η μείωση της ανεργίας του χρόνου αναμένεται να είναι μεγαλύτερη από τον μέσο όρο της Ε.Ε.. Συνολικά δηλαδή στο κομμάτι της απασχόλησης οι προβλέψεις είναι μάλλον ενθαρρυντικές για την Ελλάδα, εν αντιθέσει με ό,τι προσπαθεί απεγνωσμένα να παρουσιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

  8. Πριν σχολιάσουν τις προβλέψεις της Κομισιόν εν μέσω κορωνοϊού, θα ήταν χρήσιμο να θυμίσουν τις δικές τους επιδόσεις εν σχέσει με τις αντίστοιχες προβλέψεις της για το 2015, όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προέβλεπε ανάπτυξη 2,9% και κατάφεραν να γυρίσουν την οικονομία σε ύφεση καθιστώντας την χώρα μας πραγματική πρωταθλήτρια στην ύφεση και μάλιστα χωρίς αντίπαλο, αφού όλες οι υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. ανταγωνίζονταν σε ρυθμούς ανάπτυξης! Τότε που μας έβαλαν σε νέο μνημόνιο, χάνοντας την ποσοτική χαλάρωση στην οποία τώρα μπήκαμε και κρατώντας την οικονομία μας δέσμια στις αυταπάτες τους και ευάλωτη.

  Επειδή «η οικονομία είναι το ατού τους» και προφανώς ξέρουν να διαβάζουν οικονομικές εκθέσεις, καλό θα ήταν να μην τις διαστρεβλώνουν και να μην μιλάνε για σχέδιο, προβλέψεις, ανάπτυξη, εργασία και μεσαία τάξη γιατί αυτόματα και συνειρμικά προκαλούν γέλιο… και κλάμα!

  (Πηγές: https://twitter.com/atsipras/status/1258028154423332864?s=21

  https://twitter.com/atsipras/status/1258028155752845312?s=21

  http://www.syriza.gr/article/id/91254/E.-Tsakalwtos—N.-Pappas:-Prwtathlhtria-h-Ellada-stis-problepseis-gia-yfesh-kai-anergia-me-eythynh-ths-kybernhshs.html)

  Κορωνοϊός: Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις για τον φονικό ιό

  Live: Ο παγκόσμιος χάρτης εξάπλωσης της πανδημίας

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Κορωνοϊός: Ωράριο στα μπαρ στη Θεσσαλονίκη -Ποια μέτρα εξετάζει η κυβέρνηση

  Με τα κρούσματα του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη να αυξάνονται χάρη και στους... γάμους, η κυβέρνηση εξετάζει τη λήψη και πρόσθετων τοπικών μέτρων. Στο τραπέζι είναι...

  Πάνω από 1.300 νεκροί της ΗΠΑ λόγω κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο

  Άλλοι 1.318 θάνατοι που προέρχονται από τον κορωνοϊό καταγράφηκαν στις ΗΠΑ τις τελευταίες 24 ώρες. με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να ανέρχεται σε...

  Θετικός στον κορωνοϊό ο Δημήτρης Ιτούδης

  Ο Δημήτρης Ιτούδης βρέθηκε θετικός σε κορωνοϊό, όπως ανακοίνωσε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Αρνητικές η σύζυγος και η κόρη του. Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ο Δημήτρης...

  Αιματηρή απόπειρα ληστείας στο Μενίδι

  Μενίδι: Ο ένοπλος επιχείρησε να αρπάξει χρήματα από το ταμείο. Όταν αντιστάθηκε ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού, δέχθηκε πυροβολισμό και τραυματίστηκε στο πόδι. Λίγο αργότερα...

  Ιντερπόλ: κλιμάκιο ειδικών στη Βηρυτό

  H Ιντερπόλ ανακοίνωσε σήμερα ότι έστειλε μια ομάδα διεθνών εμπειρογνωμόνων που ειδικεύεται στην ταυτοποίηση θυμάτων στην περιοχή των δύο πολύνεκρων εκρήξεων στη Βηρυτό, έπειτα...